La Comissió de Govern aprova inicialment la reurbanització del carrer de Balmes entre la plaça de Molina i la ronda del General Mitre : Servei de Premsa

La Comissió de Govern aprova inicialment la reurbanització del carrer de Balmes entre la plaça de Molina i la ronda del General Mitre

24/04/2024Temps estimat de lectura: 3 minuts

La Comissió de Govern ha aprovat inicialment el projecte de millora del carrer de Balmes en el tram comprès entre la plaça de Molina i la ronda del General Mitre, al districte de Sarrià-Sant Gervasi. L’objectiu és continuar la transformació d’aquesta via per guanyar espai per als vianants, amb voreres més amples i més verd, i relligar millor els barris de Sant Gervasi-Galvany i el Farró. La secció que s’implantarà serà similar als trams inferiors del mateix carrer que ja s’han remodelat els últims anys, des de la Gran Via fins a la plaça de Molina.

En total, es renovarà una superfície total d’uns 15.000 m2. El pressupost de les obres serà d’uns 7 milions d’euros, i la previsió és que puguin començar a la tardor i tinguin una durada de 15 mesos.

En concret, es preveu que les noves voreres tinguin una amplada mitjana de 4,35 m a cada banda, de manera que creixeran en 1,90 m respecte a la mida actual. Aquesta nova configuració permetrà disposar de més espai per al passeig i plantar uns 110 arbres nous en alineació.

Per poder fer créixer les voreres, la calçada es redueix dels 15 m d’amplada actual a 11,20 m. Així, es passarà dels dos carrils de circulació per sentit actuals a tenir-ne tres en total: dos de pujada en sentit muntanya –un per al trànsit privat i un de compartit per a busos i trànsit privat– i un de baixada en sentit mar per a busos i trànsit privat. A més, hi haurà un carril de serveis tocant a la vorera Besòs amb uns 130 m lineals de places de càrrega i descàrrega, 147 places d’aparcament per a motos, 4 places d’aparcament per a vehicles de persones amb mobilitat reduïda, parades de bus i contenidors.

 

 

Per facilitar els desplaçaments es farà nous passos de vianants a plaça Molina, a Sant Hermenegild-Copèrnic costat mar i a Pàdua costat muntanya, i també es faran voreres passants als encreuaments amb el carrer de Putxet, el del carrer de Sant Hermenegil-Copèrnic, i el de Francolí. A més, es renovarà la pavimentació de tot l’àmbit i es millorarà el sistema de recollida d’aigües.

Aquest projecte de reforma del carrer de Balmes entre la plaça de Molina i la ronda del General Mitre actualitza un dels dos trams del projecte executiu que va elaborar l’Ajuntament entre 2017 i 2018, que comprenia la reurbanització de Balmes des de la plaça de Molina fins a la plaça de Joaquim Folguera. El segon tram, des de la ronda del General Mitre fins a la plaça de Joaquim Folguera, s’afrontarà un cop ho permetin les obres de la Línia 9 del Metro a l’estació del Putxet i es disposi de dotació pressupostària.

Paraules clau

Balmes/ General Mitre/ plaça de Molina/ reurbanització/