L’Escola Enric Granados fa cinquanta anys : Servei de Premsa

L’Escola Enric Granados fa cinquanta anys

24/04/2024Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest dijous a les 15.00h, l’Escola Enric Granados, situada al barri de la Marina (Passeig Zona Franca, 98-104), celebra mig segle d’història amb tota la seva comunitat educativa. Hi assistirà la consellera d’Educació, Anna Simó, el delegat d’Educació a Barcelona, Pere Masó i la gerenta del Consorci d’Educació de Barcelona, Mercè Massa.

Des de l’escola s’ha preparat un acte distès pensat per al gaudi de tots els assistents. Després dels parlaments, en els quals intervindran, a més de les autoritats convidades, la directora de l’escola, María Gómez, la conserge i exalumna Francisca López i dos exdirectors del centre, Anna Pous i Adolfo Pérez Bernuz, es presentarà el nou logotip de l’Escola Enric Granados, que és fruit d’un procés participatiu en el qual ha pres part tota la comunitat educativa. També s’ha preparat una exposició sobre la història de l’escola, en la qual s’exhibirà una reproducció de l’acte del primer claustre del centre, i tot tipus de tallers per als infants i actuacions musicals.

María Gómez explica que l’Escola Enric Granados és un centre “profundament arrelat al barri, cosa que es podrà comprovar amb les moltes entitats que celebraran l’aniversari de l’escola com a part indispensable de la nostra comunitat educativa”. De fet, la vinculació del centre amb el territori és patent des del propi naixement de l’escola, conseqüència de la reivindicació veïnal. Oriol Granados, historiador especialitzat en el barri de la Marina, ha investigat com la projecció inicial de blocs de pisos, l’any 1973, a l’actual espai que ocupa l’escola, va desencadenar un seguit de protestes veïnals que exigien un equipament educatiu i que finalment van fer possible l’Escola Enric Granados.

 

“Fem molta pinya”

L’Escola Enric Granados, d’una sola línia, és una escola que la seva directora considera “familiar”. “Totes les persones que estem vinculades a l’escola som educadores”, afegeix, “no ho tenim tot parcel·lat, sinó que fem molta pinya”.

Un dels principals objectius de l’escola és aconseguir la igualtat d’oportunitats per a tots els infants del centre. Ho fan a través d’un projecte inclusiu i basat en l’art com a element vertebrador: “considerem que l’art ens iguala a tots i que serveix com a disparador de diverses propostes educatives que serveixen per incloure tot l’alumnat en les dinàmiques escolars”, expliquen des del centre.

L’Escola Enric Granados participa en nombrosos projectes com Sudansa, Caixa d’Eines, Tangram o el Pla de Millora d’Oportunitats Educatives, entre d’altres. L’edifici es va restaurar el 2020 i el 2022 va participar en el programa Transformem els patis.

Paraules clau

educació/ escola/