El festival Tech&Play culmina quatre dies d’activitats amb una jornada especial per acostar la tecnologia als infants : Servei de Premsa

El festival Tech&Play culmina quatre dies d’activitats amb una jornada especial per acostar la tecnologia als infants

28/04/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Mobile World Capital Barcelona ha tancat avui la segona edició de la Tech&Play, el festival que ha acostat a tota la ciutadania els darrers avenços tecnològics i pel qual han passat més de 4.000 persones. L’última jornada, avui diumenge, ha estat un Family Day amb una desena d’activitats per compartir en família: des de jocs i experiències immersives, a tallers i espectacles per introduir els infants en el món de la tecnologia de manera lúdica.

 

Durant els quatre dies que ha durat el festival, grans i petits han pogut participar en activitats i tallers per conèixer, tocar i experimentar les innovacions més punteres en robòtica, Intel·ligència Artificial, realitats immersives, ciberseguretat o gaming. La Tech&Play també ha comptat amb una trentena d’experts que han convertit el festival en un espai on debatre sobre drets digitals, les pantalles a l’entorn familiar, les habilitats STEM o la IA aplicada a la creació artística, entre altres temes essencials per aplicar una visió humanística a l’ús de les noves tecnologies.

Ja sigui amb les seves escoles o en família, infants i joves han pogut potenciar les seves habilitats digitals gràcies a un ampli programa de tallers on han pogut aprendre a generar còmics fent servir la IA, construir i programar robots, introduir-se en l’animació o la impressió 3D, aplicar el Visual Thinking per estudiar de la mà de CaixaBank Tech, o provar els “videojocs alternatius” creats per alumnes de la Universitat Pompeu Fabra.

La Tech&Play ha acollit també els debats de KIDS Barcelona, el consell científic d’adolescents de l’Hospital de Sant Joan de Déu, o la cloenda de la SX3 Academy, la primera escola per empoderar digitalment docents i alumnes que impulsa el 3CAT en col·laboració amb MWCapital, l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

L’oci i la cultura digital han estat els altres protagonistes del festival, amb performances com la que va oferir la cantant Maria Arnal i espectacles de dansa, màgia o instal·lacions artístiques que han explorat com la tecnologia pot crear vincles amb l’espectador.

Enguany la Tech&Play celebrava la seva segona edició, en un format ampliat tant en durada com en nombre de propostes per a tots els públics. El festival ha estat organitzat per Mobile World Capital Barcelona amb la col·laboració de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial del Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, i ha comptat amb el suport del Grup CaixaBank i de Damm. A més, fins a una quarantena d’entitats han col·laborat en les diferents activitats.

 

Sobre Mobile World Capital Barcelona

Mobile World Capital Barcelona és una fundació publico-privada que impulsa el desenvolupament digital de la societat per construir un futur més inclusiu, equitatiu i sostenible mitjançant l’ús humanista de la tecnologia. MWCapital contribueix a posicionar Barcelona com a referent global en l’àmbit digital i a consolidar el llegat de MWC al llarg de l’any impulsant iniciatives en l’àmbit de la transferència de tecnologia, el foment del talent digital, el desenvolupament de projectes tecnològics innovadors amb impacte social i la generació de coneixement. MWCapital acull el MWC a Barcelona, ​​és la fundadora de 4YFN i connecta la ciutadania amb les darreres tendències digitals a través d’esdeveniments com Jump2Digital i Tech&Play.





Paraules clau

infància/ Tech&Play/ tecnologia/