Reobren renovades, ampliades i accessibles les àrees de joc infantil de la plaça del Doctor Letamendi : Servei de Premsa

Reobren renovades, ampliades i accessibles les àrees de joc infantil de la plaça del Doctor Letamendi

29/04/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El districte de l’Eixample ha reobert a la ciutadania la banda muntanya de la plaça del Doctor Letamendi, un cop han finalitzat les obres de reforma integral de les dues àrees de joc infantil. Les obres van començar al gener han suposat una inversió d’uns 300.000€.

Es tracta de l’execució d’un dels projectes guanyadors del programa de Pressupostos Participatius a l’Eixample del mandat passat, que la ciutadania va presentar  amb el nom Fem més verda i jugable la plaça del Doctor Letamendi.

L’actuació ha permès renovar, ampliar i millorar les actuals àrees de jocs i fer-les accessibles, tot mantenint un espai central de pas per facilitar els desplaçaments a peu. En concret s’ha  reorganitzat l’espai de pas central entre les dues àrees de joc, amb la col·locació de nou mobiliari als accessos. La instal·lació d’una sèrie de jardineres i pilones busca dificultar la circulació de bicicles i patinets pel centre de la plaça.

En sentit descendent, amb l’obra s’ha senyalitzat el desviament del carril bici pel lateral Llobregat amb unes pilones per conduir als ciclistes fora de l’àmbit de l’àrea de jocs i del pas de vianants central del carrer Aragó. En sentit ascendent, hi ha el compromís de seguir treballant  per desincentivar aquest pas al creuar Aragó, atès que l’existència de l’eix verd ha fet desaparèixer el carril bici com a tal.

A la banda nord de la plaça Letamendi s’ha senyalitzat l’obligació de portar els gossos lligats, atès que l’àrea de gossos es troba a l’altre costat d’Aragó, a la banda mar de la plaça. En el futur, quan s’aixequin les restriccions de sequera, també està previst plantar planta arbustiva a les jardineres per introduir més verd a la plaça.





Paraules clau

jocs infantils/ plaça del Doctor Letamendi/