Maria Eugènia Gay assisteix a l’acte de lliurament del Premis a la Innovació en Política 2024 : Servei de Premsa

Maria Eugènia Gay assisteix a l’acte de lliurament del Premis a la Innovació en Política 2024

30/04/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dijous 2 de maig, a les 20.30 hores, al Museu Marítim de Barcelona, la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida, Maria Eugènia Gay, assistirà a l’acte de lliurament dels Premis a la Innovació en Política 2024, que se celebren a Barcelona en el marc de la Capital Europea de la Democràcia. L’acte també comptarà amb l’assistència de la Secretària General del Consell d’Europa, Marija Pejčinović Burić, i de la vicepresidenta per a la Democràcia i la Demografia de la Comissió Europea, Dubravka Šuica, entre d’altres.

Els Premis Anuals a la Innovació en Política reconeixen iniciatives públiques valentes i creatives de tota Europa que impacten positivament en la vida de les persones i enforteixen la democràcia. Les categories són: democràcia, protecció del clima, tecnologies democràtiques, millora del govern, cohesió social, desenvolupament local, educació i innovació en els partits.

Enguany, dos projectes impulsats per l’Ajuntament de Barcelona, B-MINCOME, i les cooperatives d’habitatge, en són finalistes. Per una banda, el projecte B-MINCOME de lluita integral contra la pobresa que combina suport financer amb polítiques actives d’inclusió sociolaboral és finalista en la categoria de Desenvolupament Local, mentre que l’altre projecte finalista, les cooperatives d’habitatge, projecte pioner de foment de l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús, i que ha estat impulsat per l’Ajuntament de Barcelona amb l’entitat Sostre Cívic, ho és en la categoria de Cohesió Social.
El jurat ciutadà, composat per més d’un miler de ciutadans de tota Europa, ha destacat aquests projectes en base a criteris d’innovació, sostenibilitat i impacte. S’hi han presentat un total de 314 projectes, procedents de 26 països, 70 dels quals han arribat a la final.

Trobareu més informació de la gala, aquí: https://ajuntament.barcelona.cat/premsa/2024/04/25/barcelona-acollira-els-premis-a-la-innovacio-en-politica-2024-en-el-marc-de-la-capital-europea-de-la-democracia/

Trobareu el llistat de finalistes, aquí: https://innovationinpolitics.eu/press-release/discover-the-finalists-of-the-innovation-in-politics-awards-2024/





Paraules clau

Premis a la Innovació en Política 2024/