Barcelona estrena el Pressupost 2024 que compta amb 3.800M€ i es converteix en el més social i expansiu de la història : Servei de Premsa

Barcelona estrena el Pressupost 2024 que compta amb 3.800M€ i es converteix en el més social i expansiu de la història

02/05/2024Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ja té pressupost per al 2024, que amb 3.807M€, és el més social i expansiu de la història de la ciutat. Avui entra en vigor, un cop s’ha publicat l’anunci oficial al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB).

 

 

L’aprovació automàtica dels comptes, en data de 29 d’abril, ha estat possible gràcies a la qüestió de confiança activada per l’alcalde al Plenari de finals de març i després que no s’hagi presentat cap moció de censura amb candidat alternatiu a l’alcaldia durant el període d’un mes que estableix aquest mecanisme previst a la llei electoral.

 

Rècord en despesa social

El pressupost suma 3.807 milions d’euros i creix un 5,9% respecte al de l’exercici anterior i això es nota, especialment, en la inversió social, que assoleix xifres rècord: la despesa corrent en serveis socials i promoció social arriba als 438,7M€.

La segona partida de despesa més notòria és la de Benestar Comunitari, amb 419M€ destinats a l’endreça i la cura de l’espai públic, mentre que el capítol de Seguretat i Prevenció comptarà amb 396M€, que inclouen un increment de 125 agents a la Guàrdia Urbana.

Així mateix l’Ajuntament de Barcelona serà el que tindrà més capacitat d’inversió de tot l’Estat. El pressupost augmenta de forma notable la capacitat inversora que tindrà l’Ajuntament, que arribarà als 777,6M€ i que creixerà fins als 944M€ si se sumen també les actuacions que es faran a través de les empreses i entitats municipals.

Aquesta partida permetrà tirar endavant projectes de mandat com són la transformació de la Rambla, la cobertura de la Ronda de Dalt, la reforma del Mercat de l’Abaceria, el pla de climatització d’escoles o el Pla de Barris, entre molts altres.  Destaca, també, l’aposta prioritària per construir i ampliar el parc d’habitatge públic, amb 153M€.

 

Solvència financera

El pressupost garanteix els principis de solvència i equilibri i el compliment de les regles fiscals. Preveu un dèficit 0 i destinar més d’un 15% dels ingressos corrents a inversions. L’endeutament previst per aquest 2024 es manté estable i se situa per sota del 35% dels ingressos corrents.

Paraules clau

#pressupostBCN24/ pressupostos/