Barcelona s’ofereix a la Unió per la Mediterrània per a acollir iniciatives que treballin pel diàleg i la pau a la regió : Servei de Premsa

Barcelona s’ofereix a la Unió per la Mediterrània per a acollir iniciatives que treballin pel diàleg i la pau a la regió

03/05/2024Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni s’ha reunit aquest matí amb el secretari general de la Unió per la Mediterrània (UpM), Nasser Kamel. Com ja ha fet en altres fòrums internacionals, l’alcalde ha posat Barcelona, com a ciutat compromesa amb la pau i el diàleg, a disposició de la UpM per a acollir iniciatives que vagin en aquesta direcció.

 

 

 

 

A la Unió per la Mediterrània hi participen els 27 estats membres de la Unió Europea i 16 països de les ribes Sud i Est del Mediterrani,. En total són 43 països que busquen fomentar la cooperació i la integració entre les dues ribes amb l’impuls de les polítiques euromediterrànies.

Des del 2008, Barcelona és seu de la Secretaria General de la Unió pel Mediterrani, i des del 2009 les relacions es recullen en un conveni signat també per la Generalitat.

La UpM és un mecanisme de cooperació multilateral que permet treballar de manera activa en el desenvolupament de la conca mediterrània. En la trobada, aprofundint en aquest marc de treball, s’ha expressat la voluntat d’explorar i ampliar les col·laboracions entre la UpM i l’Ajuntament durant aquest any.

La celebració del Dia del Mediterrani, el 28 de novembre, s’ampliarà amb un programa d’actes oberts a la ciutadania que incorporin i donin visibilitat també a les activitats que es duen a terme des del teixit d’organitzacions socials i culturals amb seu a la ciutat que treballen en aquest àmbit. Al seu torn, es mantindrà la col·laboració entre l’Ajuntament, la UpM juntament amb l’ IEMed i la Generalitat, per a organitzar el concert que commemora el 28 de novembre el Dia del Mediterrani. Està previst que el concert es faci el dissabte 30 de novembre en el Saló del Tinell.

Una altra de les àrees d’interès compartides ha estat el treball conjunt en projectes de cooperació al voltant de l’economia blava com a sector estratègic de desenvolupament a la regió.

Paraules clau

Unió per la Mediterrània/