Comença la preinscripció a la xarxa de 105 escoles bressol municipals de Barcelona, amb una oferta de 4.638 places per al curs 2024-2025 : Servei de Premsa

Comença la preinscripció a la xarxa de 105 escoles bressol municipals de Barcelona, amb una oferta de 4.638 places per al curs 2024-2025

03/05/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Avui dia 3 de maig comença el període de preinscripció per al nou alumnat a la xarxa d’escoles bressol municipals de Barcelona així com a les llars d’infants públiques de la ciutat de Barcelona. L’oferta de places d’escola bressol – que gestiona l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Institut Municipal d’Educació (IMEB) és de 4.638 que estan vacants. La xarxa de 105 escoles bressol municials té una capacitat de 8.845 places en total, distribuïdes entre 624 grups de 0, 1 i 2 anys. Pel que fa a les 5 llars d’infants públiques, de titularitat de la Generalitat de Catalunya, en aquest cas el nombre de places totals és de 326, en un total de 26 grups també de 0, 1 i 2 anys. D’aquestes 326 places totals se n’oferten 177 vacants.

De les 4.638 places disponibles per a nou alumnat, se n’han reservat un total de 530 per atendre necessitats educatives especials, tant per a infants que estan afectats per una discapacitat física, intel·lectual o sensorial, o per l’espectre autista, trastorns greus de conducta, trastorns mentals o malalties degeneratives greus i minoritàries, com per atendre infants que presenten necessitats educatives derivades de situacions de risc social greu.

El proper curs es mantindrà el servei amb diversificació horària a l’escola bressol Germanetes (districte de l’Eixample) amb un grup de matí i un grup de tarda, de 13 places cadascun. La diversificació horària permet matricular infants o bé en horari reduït, només de matí (de 9 a 13h) o només de tarda (de 15h a 19h), o bé en l’horari complet de 8h a 17h (que inclou el servei d’acollida matinal).

El període de preinscripció arrenca avui per a les 105 escoles bressol de la xarxa municipal i també de manera simultània i amb el mateix calendari per a les 5 llars d’infants de titularitat de la Generalitat a Barcelona. La preinscripció es farà de manera telemàtica, a través de l’enllaç del web de l’Ajuntament de Barcelona: http://www.barcelona.cat/escolesbressol/preinscripcio

Per aquelles famílies que necessitin acompanyament en el tràmit de preinscripció telemàtica es podrà fer de manera presencial en el centre demanat en  primera opció i amb cita prèvia.

El calendari previst per poder formalitzar la preinscripció i la matrícula dels infants a les escoles bressol i llars d’infants públiques és el següent:

Les llistes es publicaran a la web de l’escola bressol o la llar d’infants triada en primera opció.





Paraules clau

escoles bressol municipals de Barcelona/