El projecte municipal B-MINCOME guanya el premi a la Innovació en Política 2024 en la categoria de Desenvolupament Local : Servei de Premsa

El projecte municipal B-MINCOME guanya el premi a la Innovació en Política 2024 en la categoria de Desenvolupament Local

03/05/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

La nit d’ahir va tenir lloc l’acte de lliurament dels Premis a la Innovació en Política 2024, uns guardons que reconeixen iniciatives públiques valentes i creatives de tota Europa que impacten positivament en la vida de les persones i enforteixen la democràcia. El projecte de l’Ajuntament de Barcelona B-MINCOME de lluita integral contra la pobresa que combina suport financer amb polítiques actives d’inclusió sociolaboral va guanyar el premi en la categoria de Desenvolupament Local. L’acte va comptar amb l’assistència de la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida, Maria Eugènia Gay, i de la comissionada d’Acció Social, Sonia Fuertes, que va recollir el guardó en nom de l’Ajuntament de Barcelona.

 

 

 

 

Capital Europea de la Democràcia

Barcelona va ser nomenada per l’Innovation in Politics Institute la primera Capital Europea de la Democràcia (ECoD en les seves sigles en anglès) el 18 de gener de 2023, l’oficina tècnica està formada per l’Ajuntament de Barcelona i el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) i té una durada d’un any (setembre 2023 – octubre 2024). Així, Barcelona i la seva regió metropolitana, com a Capital Europea de la Democràcia, acullen una sèrie d’esdeveniments, conferències, i activitats vinculades a la innovació democràtica i a la participació ciutadana, però també a la cultura, l’educació i a l’espai públic. L’ECoD busca establir un espai de reflexió i gran visibilitat en què la ciutadania d’Europa es trobi, s’impliqui, experimenti noves formes de democràcia participativa i inclusiva en l’acció col·lectiva i s’inspirin en un ampli programa dissenyat per fer avançar la democràcia i construir o reconstruir la confiança en aquesta.

Durant l’any del programa s’aborden diferents temàtiques que interseccionen amb la democràcia, com són la tecnologia, la cultura, l’educació, els videojocs, els reptes climàtics i els drets fonamentals.

 

The Innovation in Politics Institute

Els Premis a la Innovació en Política són presentats i organitzats per The Innovation in Politics Institute, una institució fundada el 2017 amb seu a Viena i Berlín i amb representació en 15 països europeus que té per objectiu identificar, desenvolupar i aplicar innovacions en política i facilitar l’intercanvi de millors pràctiques entre fronteres.

 

Més informació sobre els premis: https://awards.innovationinpolitics.eu/





Paraules clau

B-MINCOME/ global/ innovació/ política/