Més de 2.100 estudiants de 4t d’ESO i batxillerat participen en la 7a jornada de ciència del Tibidabo : Servei de Premsa

Més de 2.100 estudiants de 4t d’ESO i batxillerat participen en la 7a jornada de ciència del Tibidabo

08/05/2024Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

El Tibidabo ha transformat, aquest matí, les seves atraccions en un camp de proves científiques per acollir la celebració de la 7a edició del Fisidabo, la matinal de ciències que forma part del programa STEAM, organitzat BSM i la Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech (UPC) per promoure les vocacions científiques entre l’alumnat, especialment entre les noies. Les activitats han comptat amb la coordinació de més de 50 estudiants del grau en Enginyeria Física de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (ETSETB).

 

 

Més de 2.100 alumnes de quart d’ESO i batxillerat provinents de 58 escoles de Barcelona i la seva àrea metropolitana, Girona i Tarragona han passat per la vintena d’experiments en els que han hagut de prendre mides, càlculs i aplicar els coneixements de física adquirits a l’aula per resoldre les proves.

Durant el matí, el Fisidabo ha reptat a l’alumnat a calcular l’acceleració, velocitat i energia de la muntanya Russa, a estudiar les forces i el moviment que actuen al vaixell Piratta o a mesurar la velocitat que empra la Cuca de Llum per arribar al cim de la muntanya, entre altres proves.

Amb la celebració del Fisidabo, el Parc d’atraccions del Tibidabo tanca unes jornades dedicades a la divulgació científica entre la comunitat escolar, després que la setmana passada acollís 38 professors i professores que van participar en una formació per aprendre a utilitzar els telèfons mòbils com a eines per a realitzar experiments físics.

 

Balanç del programa STEAM del curs 2023-2024

La setena edició del Fisidabo tanca la programació de l’STEAM per al curs 2023-2024, després que alumnat de primària, ESO i batxillerat hagi descobert els secrets de la física, la química i la tecnologia en espais emblemàtics de Barcelona com el Zoo, el Park Güell, el Parc del Fòrum, el Palau Sant Jordi i el mateix Parc d’atraccions Tibidabo.

El projecte de BSM i la UPC per a la promoció de vocacions científiques porta sis anys en funcionament, durant els que s’ha consolidat dins del calendari acadèmic de la ciutat, assolint alts índex de participació. Les jornades organitzades en aquest 2023-2024 han reunit més de 6.800 estudiants.

Paraules clau

tibidabo/