Suport a la candidatura de Barcelona com a Capital Europea del Comerç de Proximitat : Servei de Premsa

Suport a la candidatura de Barcelona com a Capital Europea del Comerç de Proximitat

09/05/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest dijous 9 de maig, coincidint amb el Dia Europeu del Comerç de Proximitat, l’Ajuntament de Barcelona ha acollit una trobada de representants de diferents institucions i entitats i organitzacions del sector del comerç. L’acte, promogut per Barcelona Comerç,  ha servit per celebrar la jornada i per refermar el suport a la candidatura de Barcelona a convertir-se en la primera Capital Europa del Comerç de Proximitat. Aquesta capitalitat és una iniciativa impulsada per Barcelona Comerç i Vitrines d’Europe, aprovada pel Parlament Europeu el 2023, i Barcelona vol ser-ne la primera seu.

 

 

La trobada d’aquest dijous ha estat presidida pel tinent d’alcaldia de l’àrea d’Economia, Hisenda i Promoció Econòmica, Jordi Valls; acompanyat de la regidora de Comerç, Mercats i Restauració, Raquel Gil per refermar el suport de l’Ajuntament a la candidatura. En representació de Barcelona Comerç, hi han assistit el seu president,  Pròsper Puig, i altres membres de la Fundació; i en representació de Vitrines d’Europe, Lluís Llanas.

L’acte ha comptat, també, amb Jordi Torrades, director general de Comerç, com a representant de la Generalitat; Agnès Russiñol, directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya; Pere Soler, cap d’Empresa i Mercat de Treball, en representació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB); i Olga Serra, diputada delegada de Comerç i Consum, en representació de la Diputació de Barcelona.

També han participat de la trobada representants de Barcelona Oberta, del Consell de Gremis, de l’Antic Gremi de Revenedors, de PIMEC, de Comertia, de la  Federació  de Mercats Municipals de Barcelona (FEMM), d’Anged, de Tech Barcelona, de la Unió de Consumidors de Catalunya, de la Cambra de Barcelona, de Fira Barcelona, de l’il·lustríssim Col·legi d’Advocats de Barcelona, del Col·legi d’APIS, del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, de l’associació de galeries d’art Art Barcelona, de CUS associació de Consumidors i Usuaris,  de l’associació de consumidors FACUA i regidors dels grups municipals de Junts, BComú, ERC i PP.





Paraules clau

Dia Europeu del Comerç de Proximitat/