Entra en servei un nou tram de carril bici a l’avinguda Meridiana : Servei de Premsa

Entra en servei un nou tram de carril bici a l’avinguda Meridiana

10/05/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest matí s’ha obert un nou tram de carril bici a l’avinguda Meridiana, en l’àmbit comprès entre els carrers de Navas de Tolosa-Josep Estivill fins a Felip II, al districte de Sant Andreu. El nou tram de carril, que forma part del projecte de reurbanització de l’avinguda Meridiana, substitueix els carrils bici preexistents unidireccionals que estaven ubicats a la vorera, configurant un nou carril bici central en un espai totalment segregat del trànsit i dels vianants.

El nou carril discorre pel centre de la via, és bidireccional i va segregat entre l’arbrat i els parterres situats al tram central, donant continuïtat al carril bici ja en funcionament entre el carrer de la Independència i Navas de Tolosa. A la seva arribada a la plaça de Ferran Reyes i els Jardins de Maria Soteras, aquest espai central s’eixampla i es destina íntegrament als vianants. En aquest punt el carril bici es divideix i passa a ser unidireccional, situant-se a la calçada a banda i banda de l’eix central. També en aquest àmbit l’itinerari ciclista està segregat del trànsit, en aquest cas amb elements de granit.

 

 

El nou tram de carril bici compta amb tots els elements de semaforització específica pels ciclistes, per tal de garantir la màxima seguretat dels usuaris durant el seu recorregut. A més de la millora de seguretat i confort que suposa pels usuaris del carril bici, la seva configuració també elimina les problemàtiques derivades de tenir un carril bici en vorera.

 

 

Les obres per implantar aquesta nova infraestructura ciclista s’han fet en paral·lel a les actuacions per transformar aquest tram de l’avinguda Meridiana, entre Navas de Tolosa-Josep Estivill fins a Felip II, on s’està donant continuïtat a la secció de la nova Meridiana. En aquest àmbit, a banda de les bicis, hi haurà dos carrils per al trànsit general i un per a busos per banda a més d’arbrat i parterres. Les obres busquen convertir la via en un eix ciutadà amb més verd, més espai per al vianant i la mobilitat sostenible.





Paraules clau

Avinguda Meridiana/ carril bici/