El dispositiu municipal per facilitar la mobilitat davant la situació a la xarxa de Rodalies funciona amb normalitat : Servei de Premsa

El dispositiu municipal per facilitar la mobilitat davant la situació a la xarxa de Rodalies funciona amb normalitat

13/05/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El dispositiu de reforç de la xarxa de metro durant les primeres hores del matí d’avui per facilitar la mobilitat davant la situació a la xarxa de Rodalies s’està desenvolupant amb normalitat. En hora punta del matí Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha posat en circulació 167 trens, el màxim d’oferta possible a la xarxa de metro. A més, s’ha avançat l’hora punta del matí a les 6 h. Durant la resta del dia hi haurà un reforç de fins a 15 trens, depenent de la franja horària, arribant a 140 trens durant les hores vall de matí i tarda, i 152 trens en l’hora punta de la tarda.

 

 

Fins a les 10 hores d’aquest matí, s’ha registrat un augment d’un 1% de les validacions al conjunt global de la xarxa de metro (gairebé 400.000 validacions en total). A l’L2 és on s’ha produït l’augment més significatiu fins ara, amb un 7% més de validacions. A l’L1 l’augment és d’un 4%. A més, TMB també ha reforçat el nombre d’agents d’atenció al client i de vigilants de seguretat a les estacions de Cornellà Centre, Sants-Estació, Passeig de Gràcia, Badalona Pompeu Fabra, Clot, Rambla Just Oliveras, Fabra i Puig, i La Sagrera. Amb tot, TMB busca facilitar la mobilitat a la ciutat de Barcelona després de les previsibles incidències que patirà el servei de Rodalies.

En paral·lel, continua activat el dispositiu específic de Guàrdia Urbana de regulació del trànsit per tal de minimitzar l’impacte que pot tenir sobre la mobilitat de la ciutat la incidència de Rodalies, amb un reforç d’efectius a totes les unitats territorials. Els agents estan preparats per atendre possibles afectacions viàries i gestionar tant la mobilitat com la seguretat viària. Entre les 7:00 i les 10:00 hores no s’han registrat variacions significatives de trànsit. Les xifres s’han situat entre una reducció del -2,13% del trànsit als accessos d’entrada a la ciutat (avinguda Diagonal, avinguda Meridiana, Gran Via, Aragó…) i un augment del +1,99% a les Rondes. Els agents també estan fent vigilància als entorns de les estacions de RENFE així com als carrils bus i als punts d’arribada i sortida de les llançadores.

L’Ajuntament de Barcelona també està col·laborant amb RENFE i ADIF facilitant un espai a l’àmbit de Sagrera i Meridiana per tal que els autobusos llançadora habilitats per donar servei alternatiu puguin encotxar i desencotxar el passatge, tal com s’havia previst.





Paraules clau

mobilitat/ reforç municipal/