El carril bici de l’avinguda Diagonal entre la Rambla dels Encants i Girona ja està tot obert i situat a la seva ubicació definitiva : Servei de Premsa

El carril bici de l’avinguda Diagonal entre la Rambla dels Encants i Girona ja està tot obert i situat a la seva ubicació definitiva

14/05/2024Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquest cap de setmana s’ha dut a terme l’obertura de l’últim tram que restava per posar en servei del nou carril bici de l’avinguda Diagonal, situat entre la Rambla dels Encants (a l’alçada del carrer de Cartagena) i el carrer de Girona. En aquest àmbit és on s’estan duent a terme les obres d’urbanització i d’infraestructura per fer possible la connexió de les dues xarxes tramviàries per la Diagonal. El projecte per unir els dos tramvies incloïa el trasllat del carril bici original de l’avinguda Diagonal a una nova ubicació, fent-lo compatible amb el pas del tramvia.

Al llarg de les diferents fases d’obres de connexió de la xarxa tramviària s’ha dut a terme la reubicació per trams del carril bici inicial a la seva posició definitiva. Cada tram s’ha anat posant en servei a mesura que avançaven les obres. L’últim tram que restava per implantar estava situat entre la Rambla dels Encants i el carrer de Lepant i s’ha finalitzat aquest cap de setmana, completant així tot l’itinerari previst.

D’aquesta manera, a partir d’ara l’avinguda Diagonal disposa d’un nou carril bici renovat i situat a la calçada central entre els carrers de Sardenya i Girona, i a la calçada lateral muntanya entre la Rambla dels Encants i Sardenya. Aquesta nova infraestructura és bidireccional, tant en el tram central com en el tram lateral. Entre Sardenya i Girona té una amplada de 4 metres i entre la Rambla dels Encants i Sardenya de 5 metres.

El nou carril disposa de semaforització específica i travessa cruïlles destacades com són els encreuaments amb el carrer d’Aragó, el passeig de Sant Joan i el carrer de València. El traçat del nou carril bici és adjacent a la plataforma del tramvia, de manera que les fases semafòriques del carril bici coincidiran amb les del tramvia quan entri en funcionament.

 

 

En el tram de transició amb la propera fase de transformació de Diagonal (entre el passeig de Sant Joan i el carrer de Girona) el carril bici està segregat del carril bus mitjançant peces separadores. A partir del carrer de Girona el carril bici de la Diagonal es manté en la seva anterior ubicació, és a dir un carril bici unidireccional situat en cada calçada lateral.

 

 

Amb l’entrada en servei d’aquest nou carril Barcelona guanya una nova infraestructura ciclista, segregada del trànsit i separada del pas dels vianants. El carril bici de la Diagonal és un dels més utilitzats de Barcelona, amb més de 4.000 vehicles diaris.

 

Vídeo (MP4)

Paraules clau

carril bici/