El Dia dels EUmies Awards 2024 celebra la millor arquitectura europea : Servei de Premsa

El Dia dels EUmies Awards 2024 celebra la millor arquitectura europea

14/05/2024Temps estimat de lectura: 3 minuts

En una roda de premsa que ha tingut lloc aquest matí al Pavelló Mies van der Rohe, l’arquitecta en cap de l’Ajuntament de Barcelona, Maria Buhigas; la directora de la Fundació Mies van der Rohe, Anna Ramos, i el president del Jurat dels EUmies Awards 2024, Frédéric Durot,  han presentat l’EUmies Awards Day.

Buhigas, Ramos i Durot han felicitat els guanyadors Emergents, Elena Orte i Guillermo Sevillano de SUMA Arquitectura, autors de la Biblioteca Gabriel García Márquez (Barcelona), i els guanyadors d’Arquitectura, Gustav Düsing i Max Hacke,  autors del Pavelló d’Estudis del Campus de la Universitat Tècnica de Braunschweig (Braunschweig).

Pel que fa als premis, Buhigas i Ramos han destacat que avui es reconeixen projectes que són excel·lents tècnicament i fan pensar en futurs millors, més sostenibles i més inclusius. “Volem reivindicar Barcelona com a ciutat europeïsta i oberta al món, activa en els debats globals, i que té la voluntat de contribuir amb solucions als reptes que ens interpel·len globalment”, ha afegit Buhigas.

L’EUmies Awards Day és el punt de partida de les Setmanes d’Arquitectura de Barcelona, set setmanes plenes d’activitats per acostar l’arquitectura a la ciutadania i tornar a a posar l’arquitectura al centre del debat públic. “Des de l’Ajuntament creiem fermament que és una eina indispensable per a la transformació social i urbana del nostre espai contemporani”, ha dit Buhigas. A més, la propera edició dels EUmies Awards tindrà lloc el 2026 amb la Capital Mundial de l’Arquitectura a Barcelona.

Al llarg d’aquest dimarts, l’EUmies Awards Day compta amb les següents activitats:

 

 

Exposició EUmies Awards 2024 al Palau Victòria Eugènia de Montjuïc.

L’exposició mostra les 362 obres nominades que formen una impressionant cartografia de la millor arquitectura europea dels darrers dos anys. Aquests treballs, que abasten 38 països europeus, abasten 125 regions i 240 localitzacions, es troben en punts únics de l’hemisferi nord del nostre planeta. Seguint el meridià terrestre, el grup d’obres elabora el mapa dels EUmies Awards 2024, des del paisatge gelat de Groenlàndia fins a un plataner subtropical a les Illes Canàries.

L’exposició mostra maquetes, textos, vídeos i dibuixos de totes les 362 obres participants en aquesta edició. Els joves participants de LINA European Architecture Platform, Estelle Barriol i Fanny Bordes de Studio ACTE han produït part del mobiliari de l’exposició i el company Tiago Casanova ha realitzat el vídeo de l’obra emergent finalista.

Aquesta exposició s’acompanya d’”Arquitectura en acció. Destrucció i reconstrucció a Ucraïna”, un grup d’obres nominades als EUmies Awards i al Premi d’Arquitectura 2023 de la Unió Nacional d’Arquitectes d’Ucraïna. El 16 de maig a les 13:00, també al Palau Victòria Eugènia al costat del Pavelló Mies van der Rohe, hi haurà un conjunt de presentacions d’arquitectes ucraïnesos que treballen a Ucraïna.

Xerrades i conferències al Palau Victòria Eugènia de Montjuïc.

Els guanyadors, els finalistes i els que han fet possible aquestes obres també han estat convidats a Barcelona per participar en les xerrades i conferències. Océane Ragoucy, participant de LINA, moderarà les converses sobre arquitectura contemporània, aprofundint en la seva evolució i transformació, i en la relació entre la professió i la indústria.

Lliurament de Premis al Pavelló Mies van der Rohe de Montjuïc.

L’EUmies Awards Day conclourà avui amb la cerimònia de lliurament de premis al Pavelló Mies van der Rohe que comptarà amb l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i Normunds Popens, subdirector general d’Educació i Cultura de la Comissió Europea.

Enllaç a la retransmissió en streaming del Lliurament de Premis:
https://www.youtube.com/watch?v=VOLxvl2tIT4&ab_channel=EUmiesAwards

 

Out & About

El  programa Out & About dels EUmies Awards, amb l’objectiu de descobrir l’arquitectura de la mà dels autors i promotors de les 40 obres finalistes, va començar al maig organitzant visites guiades i esdeveniments als edificis i compartint amb tothom les experiències dels autors. Organitzat juntament amb Guiding Architects, en el marc dels EUmies Awards Day Out & About va oferir dues visites a l’àrea de Barcelona: Habitatge social 1737 d’Harquitectes i Biblioteca Gabriel García Márquez per SUMA arquitectura, guanyadora emergent.

  

Més informació sobre el Premi: www.eumiesawards.com

Programa EUmies Awards Day 2024:
https://eumiesawards.com/architecture-emerging/eumies-awards-day/

Dossier de premsa:
https://eumies.link/EUmiesAwardsDay_2024

Paraules clau

arquitectura/ EUmies Awards 2024/