Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani inaugura l’exposició ‘Arxiu Cabanyal. A la memòria del lloc’ de Patricia Gómez i María Jesús González : Servei de Premsa

Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani inaugura l’exposició ‘Arxiu Cabanyal. A la memòria del lloc’ de Patricia Gómez i María Jesús González

15/05/2024Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dijous, 16 de maig, a les 12.30 h, a Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani (Sant Adrià, 20) tindrà lloc una visita comentada per premsa per tal de presentar la nova exposició Arxiu Cabanyal. A la memòria del lloc de les artistes Patricia Gómez i María Jesús González.

A la presentació hi participaran Eva Sòria, directora d’Innovació, Coneixement i Arts Visuals de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), Patricia Gómez i María Jesús González, artistes, i Joana Hurtado, comissària de l’exposició.

Des de fa 22 anys, la pràctica d’aquestes artistes valencianes consisteix a rescatar la memòria d’espais immersos en processos de desaparició o abandó, a través d’un singular sistema d’arxiu físic, a escala real, així com fotogràfic i audiovisual. La seva peculiar metodologia consisteix en el que elles anomenen “estampació per arrencada”, que barreja tècniques d’estampació i conservació, per tal d’arrencar “la pell” de grans superfícies murals i traslladar-la a un suport de tela.

La mostra que ara inagura al CAC desplega en l’espai expositiu el projecte de les artistes entorn a aquest popular barri de València. Van estampar 26 peces a partir de 10 cases diferents, i van crear un total de 340 metres de tela que van cosir i enrotllar en una única peça de 314 quilos. Un arxiu material que s’acompanya de documentació gràfica i de dos vídeos, on es pot veure el context i el procés d’arrencada i estampació, així com cada un dels fragments estampats al seu pas per la màquina d’enrotllament.

 

ATENCIÓ MITJANS:

Es prega confirmar assistència a mlopezfer@bcn.cat

Paraules clau

art/