The Venue Barcelona activa a l’Estadi Olímpic Lluís Companys un ecosistema d’empreses innovadores de la música, els esports i els grans esdeveniments i es prepara per donar resposta als nous reptes del sector : Servei de Premsa

The Venue Barcelona activa a l’Estadi Olímpic Lluís Companys un ecosistema d’empreses innovadores de la música, els esports i els grans esdeveniments i es prepara per donar resposta als nous reptes del sector

15/05/2024Temps estimat de lectura: 7 minuts

L’ecosistema d’empreses de la música, l’esport i els grans esdeveniments de The Venue Barcelona ja és una realitat. El centre d’innovació, ubicat a l’Estadi Olímpic Lluís Companys i impulsat per Barcelona de Serveis Municipals (BSM) en col·laboració amb Barcelona Activa i l’Institut Barcelona Esports (IBE), ha obert avui les seves portes impulsant una jornada de treball amb empreses dels tres sectors implicats i d’altres relacionats. La sessió ha servit per compartir amb tot l’ecosistema la voluntat de promoure projectes disruptius que aportin solucions innovadores a les necessitats de la indústria a través del llançament de diferents reptes sectorials.

 

 

En la jornada inaugural s’han donat a conèixer les deu primeres empreses, start-ups i associacions sectorials residents a The Venue, com són A-Champs; AFYDAD (Asociación de Fabricantes y Distribuidores de Artículos Deportivos); BMTH (Barcelona Music Tech Hub); BSH (Barcelona Sports Hub); Sportmas; Talent Passport; Toda & Nel·lo; TPC Matchpoint; TUWA i WeVolv.

A més de les empreses, start-ups i projectes residents, The Venue Barcelona comptarà amb la col·laboració de corporacions líders que participaran en el desenvolupament i testatge dels projectes impulsats des de l’ecosistema de l’Estadi Olímpic. És el cas de Live Nation, referent de la indústria de la música en viu que s’uneix al projecte com a primera promotora col·laboradora de The Venue Barcelona. La companyia organitzadora de concerts, juntament amb BSM, facilitarà la realització de proves de concepte i pilots de solucions innovadores sorgides de The Venue Barcelona en els esdeveniments que celebri en els recintes de l’Anella Olímpica.

En la presentació del projecte, la directora de l’Anella Olímpica, Carme Lanuza, ha valorat: “Amb l’impuls de The Venue Barcelona, des de BSM hem reforçat el paper que l’Anella Olímpica vol tenir com a plataforma d’innovació en l’àmbit de la música, els esports i els esdeveniments; un nou rol capaç de dinamitzar el teixit local i de captar talent, i que s’afegeix l’aportació que fan espais com el Palau Sant Jordi i l’Estadi Olímpic a l’hora de posicionar la ciutat de Barcelona com a seu de grans esdeveniments i espectacles”.

Per la seva part, el cofundador de The Venue Barcelona, Emilio Risques, ha remarcat la rellevància de crear un ecosistema capaç d’involucrar tant a les corporacions i start-ups residents com a les grans firmes que hi col·laboraran. “Estem emocionats d’iniciar el camí de The Venue Barcelona i d’acollir als primers projectes i a col·laboradors tan rellevants com AFYDAD, BMTH, BSH, Live Nation i d’altres que s’hi sumaran. Avui reafirmem el nostre compromís amb la creació d’un ecosistema vibrant, que afavorirà un diàleg constant entre empreses per generar solucions concretes que donin resposta als desafiaments actuals i futurs dels sectors de la música, els esports, els esdeveniments i les seves indústries adjacents”.

 

 

Col·laboració per donar resposta als reptes sectorials

La jornada d’inauguració ha reunit a un centenar de representants d’empreses, start-ups i entitats dels sectors vinculats a l’activitat de l’ecosistema del centre d’empreses. Totes elles han participat en sessions de treball destinades a idear solucions conjuntes a alguns dels reptes que afronten les indústries dels grans esdeveniments, els esports i la música; necessitats que impliquen a altres activitats relacionades, com són la mobilitat, la sostenibilitat i la gestió de l’aigua, promoció i el màrqueting, la restauració; o l’aplicació de noves tecnologies en la generació de noves experiències dirigides als fans i als consumidors.

Amb aquestes sessions, The Venue Barcelona ha anticipat alguns dels projectes amb els que fomentarà el diàleg entre les companyies residents i les empreses col·laboradores per generar nous productes i serveis que es provaran i s’implementaran, en coordinació amb BSM, als recintes de l’Anella Olímpica, com el Palau Sant Jordi i l’Estadi Olímpic Lluís Companys. L’objectiu últim és promoure innovacions amb impacte als sectors involucrats.

 

 

Primeres companyies residents a The Venue Barcelona

The Venue Barcelona inicia la seva trajectòria amb 10 empreses, start-ups i associacions residents i que treballen en projectes disruptius en els sectors de la música, els esports, els grans esdeveniments i les seves indústries adjacents.

 


L’Anella Olímpica, espai d’innovació

The Venue Barcelona compta amb un espai de 1.100 m2 ubicats a la façana sud de l’Estadi Olímpic Lluís Companys i està equipat amb 14 mòduls de treball, una gran àrea de coworking i altres espais per facilitar el diàleg entre les companyies que s’hi instal·lin. A més, s’han habilitat 400 m2 exteriors, que permetran l’organització d’activitats a l’aire lliure. L’adequació dels espais ha comptat amb un pressupost de 2,8 M€ aportats per BSM.

L’Anella Olímpica és una referència internacional en l’organització d’esdeveniments. Amb The Venue Barcelona es posiciona com a plataforma d’innovació i desenvolupament de projectes disruptius amb impacte en les activitats que acull.

 

 

Una unió estratègica per a l’expansió i projecció del projecte

La gestió de The Venue Barcelona està a càrrec d’una unió d’empreses que en els darrers anys han liderat projectes exitosos en àmbits com el disseny i impuls de centres d’innovació, la gestió de programes d’acceleració d’start-ups i el desenvolupament de solucions de marketing de resultats i branding per al posicionament d’empreses i de companyies en fase de creixement.

Les empreses encarregades de la gestió de The Venue Barcelona acompanyaran a les companyies i start-ups residents en el procés de desenvolupament dels projectes: des de la conceptualització fins al seu llançament i escalat del negoci.

Paraules clau

the venue barcelona/