L’Ajuntament mantindrà la subvenció extraordinària del 75% a l’enllumenat nadalenc que promouen les associacions comercials : Servei de Premsa

L’Ajuntament mantindrà la subvenció extraordinària del 75% a l’enllumenat nadalenc que promouen les associacions comercials

16/05/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha reunit aquest dijous la Taula de Comerç per començar a preparar la pròxima campanya nadalenca amb representants de diferents organitzacions i eixos comercials. La regidora de Comerç, Restauració i Mercats, Raquel Gil, que és qui ha presidit la trobada ha informat de la decisió municipal de mantenir, un any més, la subvenció extraordinària del 75% per a l’enllumenat nadalenc que promouen les associacions comercials. D’aquesta manera, la campanya 2024-2025 serà la cinquena en què el Consistori fa aquesta aportació i no la del 50% del cost que era habitual. Aquest canvi es va decidir en el context de pandèmia per ajudar el sector comercial en moments de molta incertesa i s’ha decidit prolongar la mesura per donar suport al comerç de proximitat.

 

 

La dotació total prevista per al Nadal que ve pel que fa a aquestes ajudes serà d’1,4 milions d’euros i l’Ajuntament podrà costejar el 75% de cada projecte d’enllumenat amb un màxim de 120.000 euros. La previsió és que aquesta convocatòria, que va destinada a eixos i associacions comercials, s’obri durant el mes de juny. La col·laboració entre el consistori i les entitats representatives del comerç de la ciutat fa possible que centenars de carrers i places es puguin ornamentar durant les festes nadalenques a tots els barris de Barcelona.

Durant la trobada, en què també s’han donat a conèixer els primers detalls de la programació nadalenca, la regidora ha informat els representants del sector d’algunes de les novetats pel que fa a subvencions. En aquest sentit, s’han explicat les noves ajudes al comerç i la restauració endreçats, que s’engloben dins del Pla Endreça, i que preveuen ajudes de 400 euros per a cada persiana que es netegi de pintades.

El termini per demanar aquestes noves subvencions s’ha obert avui mateix i s’allargarà fins al 13 de juny.  Han de ser les associacions comercials o eixos les que sol·licitin aquestes subvencions en representació de, com a mínim, deu establiments. Se subvenciona la neteja i/o pintura de les persianes amb protecció antipintades  L’Ajuntament hi destinarà inicialment 500.000 euros i cada local podrà rebre subvenció per a un màxim de tres persianes amb el compromís de mantenir-les netes durant tot un any.

Durant la trobada d’aquest dijous, també s’ha informat de la  convocatòria de subvencions per ajudar a finançar projectes de transformació digital d’establiments comercials, que aquest 2024, compta amb un pressupost de mig milió d’euros. L’objectiu d’aquestes subvencions és donar suport a les iniciatives que millorin el nivell de maduresa digital dels establiments.

Aquestes subvencions, que també s’enfoquen a negocis ubicats en planta baixa i/o a peu de carrer, podran cobrir fins al 50% del cost dels projectes que s’hi presentin sense sobrepassar en cap cas els 3.500 euros. Les sol·licituds, en aquest cas, es poden presentar de forma telemàtica fins al 22 de maig.

També s’ha fet recordatori de la convocatòria d’ajudes per a la protecció i millora del paisatge urbà que promou  l’Institut Municipal del Paisatge Urbà i que inclou, entre d’altres aspectes, la millora de la imatge del petit comerç i, en especial, del comerç emblemàtic.

 

Regata Cultural

Durant la reunió de la Taula de Comerç, que  és un espai de gestió que l’Ajuntament comparteix amb les principals entitats del sector, també s’ha informat dels actes que s’organitzaran a la ciutat en el marc de la Regata Cultural, el programa d’activitats que acompanya la Copa Amèrica, com són el Tast a la Rambla, del 6 al 9 de juny, que aquest any incorporarà una mostra gastronòmica representativa dels 12 països presents a la Copa Amèrica; el Wine Festival, que s’organitzarà al Poblenou, el 28 i 29 de setembre; o diferents actes als eixos comercials, entre d’altres.





Paraules clau

llums de Nadal/ Taula de Comerç/