Jordi Valls assisteix a la posada en funcionament del nou semàfor dedicat a Mortadel·lo i Filemó a Sant Antoni : Servei de Premsa

Jordi Valls assisteix a la posada en funcionament del nou semàfor dedicat a Mortadel·lo i Filemó a Sant Antoni

17/05/2024Temps estimat de lectura: 2 minuts

Diumenge 19 de maig, a les 18.30 hores, (a la cruïlla del carrer del Comte d’Urgell amb el carrer de Manso, al barri de Sant Antoni), el regidor de l’Eixample Jordi Valls assistirà a l’acte d’estrena del semàfor dedicat a Mortadel·lo i Filemó, els mítics agents de la T.I.A. creats per Francisco Ibáñez. A l’acte també està previst que hi participi la filla de Francisco Ibáñez, Nuria, i autors de còmics, amics d’Ibañez.

Serà un acte festiu que comptarà amb la participació dels Trapelles, la colla de diables infantil del barri, i les tabaleres Trapelles. A més, hi haurà els parlaments de SOM Sant Antoni, entitat impulsora de la iniciativa, i de la Plataforma de la Llosa de la Ronda de Sant Antoni.

La ubicació del semàfor s’ha escollit per la proximitat amb el Mercat del Llibre Dominical de Sant Antoni, i la iniciativa vol ser un reconeixement més al dibuixant Francisco Ibáñez i la seva obra.

De fet, serà el tercer semàfor dedicat a Mortadel·lo i Filemó que s’instal·la a Barcelona. Els altres es troben al costat de la Biblioteca Gabriel García Márquez, al districte de Sant Martí, i a l’encreuament de passeig de Gràcia amb la ronda de Sant Pere, al barri de la Dreta de l’Eixample.

La instal·lació dels semàfors de Mortadel·lo i Filemó, una iniciativa del professor navarrès Francisco Javier Ibáñez, ha tingut un ampli suport social, gràcies a l’estima cap als personatges i el seu creador. Cada semàfor mostra la figura del personatge de Filemó en el llum vermell i la de Mortadel·lo en el verd. Aquests semàfors tenen les mateixes característiques que els models actuals que s’instal·len a la ciutat: són grocs, amb leds i de policarbonat, amb un nucli d’alumini que proporciona una alta resistència al vent i a les col·lisions de vehicles, i estan equipats amb dispositius sonors per a invidents.

Paraules clau

Eixample/ Mortadel·lo i Filemó/ sant antoni/