TMB se suma a la celebració de la Nit dels Museus 2024 : Servei de Premsa

TMB se suma a la celebració de la Nit dels Museus 2024

17/05/2024Temps estimat de lectura: 3 minuts

Per facilitar l’accés dels assistents als diferents centres i museus de Montjuïc que obren portes la tarda i nit de dissabte 18 de maig amb motiu de la Nit dels Museus, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) reforçarà els seus serveis de transport públic. La xarxa de metro, que els dissabtes funciona ininterrompudament durant tota la nit, es reforçarà amb més personal d’atenció i de seguretat a l’estació de metro d’Espanya, que dona accés als equipaments de Montjuïc, i a les estacions del centre de la ciutat.

D’altra banda, el funicular de Montjuïc, que els dissabtes dels mesos de primavera i estiu circula fins a les 22 hores, excepcionalment dissabte 18 de maig ampliarà el seu horari i funcionarà fins a la 1.30 de la matinada de diumenge.

Per accedir als museus i equipaments culturals ubicats a la muntanya de Montjuïc també hi arriba la línia 150 de bus (Pl. Espanya – Castell de Montjuïc) que circula fins a les 21 h.

 

Visites guiades a l’Espai Mercè Sala

A banda de facilitar l’arribada als museus oferint més servei, la Fundació TMB se suma un cop més a la Nit dels Museus obrint excepcionalment durant aquesta nit de dissabte, la sala d’exposicions Mercè Sala, situada al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de l’estació de Diagonal de la L5 de metro, des de les 7 de la tarda i fins a la 1 de la matinada. Durant aquesta nit tan especial, es podrà visitar la mostra que actualment acull l’espai, ‘La parada de l’autobús’, una exposició a càrrec d’alumnes de l’Escola d’Art La Industrial, que consisteix en un relat i il·lustracions que segueix el concepte inspirador de la parada de l’autobús.

A més, durant la nit de dissabte 18 de maig, l’alumnat de l’escola La Industrial, autors de les obres exposades, oferirà visites guiades obertes al públic.

 

Àmplia proposta cultural

Aquest 2024, la celebració del Dia Internacional dels Museus coincideix amb la Nit dels Museus, ambdós seran dissabte 18 de maig. La Nit dels Museus és una iniciativa promoguda pel Consell d’Europa que enguany arriba a la seva divuitena edició i en què participen més de 4.000 museus de 40 països europeus. A més de gaudir de les col·leccions i les exposicions temporals dels museus, també es poden veure concerts, dansa, teatre, recitals de poesia i visites guiades, entre altres activitats.

En aquesta edició, hi prenen part fins a 87 equipaments de vuit ciutats de l’àrea metropolitana: Barcelona, Badalona, Cornellà, Esplugues, l’Hospitalet, Sant Adrià, Sant Joan Despí i Santa Coloma.

Podeu trobar tota la programació en aquest enllaç.

 

Nota de premsa en PDF

Paraules clau

Nit dels Museus/ Nit dels Museus 2024/