Comença el període d’obertura comercial en diumenges i festius a la Zona de Gran Afluència Turística : Servei de Premsa

Comença el període d’obertura comercial en diumenges i festius a la Zona de Gran Afluència Turística

19/05/2024Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest és el primer diumenge del 2024 en què els establiments comercials situats a la Zona de Gran Afluència Turística (ZGAT) poden obrir en diumenge o festiu des de les 12 del migdia i fins a les vuit del vespre. Segons va quedar recollit en l’Acord Social del Pacte d’Horaris Comercials, signat el 2022, aquesta possibilitat s’aplica des del 15 de maig i fins al 15 de setembre.

La mesura abasta els comerços inclosos en les zones 1 i 2 del Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT), que contempla els següents barris:

Aquesta regulació, que estarà vigent fins al 31 de desembre de 2025, és fruit de l’acord a què van arribar la Fundació Barcelona Comerç, Barcelona Oberta, PIMEC Comerç, Foment del Treball, l’Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (ANGED), la UGT i CCOO el febrer del 2022 amb el vistiplau de l’Ajuntament de Barcelona. Tots aquests agents formen part de la Taula de Seguiment de la mesura.

En la línia de garantir que aquesta ampliació d’horaris comercials generés més ocupació i que es respectessin els drets laborals dels treballadors es va constituir, també, la Taula de Seguiment de l’Acord Social del Pacte d’Horaris Comercials de la que formen part tots els signants de l’acord, juntament amb l’Ajuntament.

Paraules clau

Zona de Gran Afluència Turística/