L’Ajuntament de Barcelona obre la convocatòria per sol·licitar la prestació econòmica del Fons d’Infància 0-16 : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona obre la convocatòria per sol·licitar la prestació econòmica del Fons d’Infància 0-16

20/05/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

L’Ajuntament de Barcelona obrirà el proper dimecres 22 de maig la convocatòria per sol·licitar la prestació econòmica d’urgència adreçada a les famílies amb dificultats per cobrir les necessitats bàsiques d’infants i adolescents de 0 a 16 anys. El Fons d’Infància 0-16 té una dotació pressupostària de 14 milions d’euros, tot i que la xifra definitiva dependrà del volum de persones que compleixin els requisits per accedir-hi. El període de sol·licituds es prolongarà fins el proper 28 de juny. L’any passat van rebre aquest ajut un total de 12.3745 famílies i 21.481 menors, i s’hi van destinar més de 13 milions d’euros.

Els requisits que han de complir les famílies que necessitin accedir al Fons és ser persones usuàries de Serveis Socials amb atenció oberta durant el 2023, tenir menors a càrrec nascuts a partir de l’1 de gener de 2008, estar empadronat a la ciutat de Barcelona en data 1 de gener de 2023 i residir-hi de manera efectiva fins, com a mínim, el darrer dia del termini de presentació de la sol·licitud, i no superar el nivell d’ingressos requerits per accedir a la prestació, que aquest s’han actualitzat, permetent així arribar a més famílies.

L’import de la prestació és de 600 € per 1 menor a càrrec; 1.050 € per 2 menors a càrrec; 1.350€ per 3 menors a càrrec; i a partir del quart menor, es rebran 300€ més per infant. A més, la prestació incorporarà un import addicional de 600 € per a famílies monoparentals.

Els beneficiaris del Fons 0-16 rebran la prestació econòmica a través de la Targeta Barcelona Solidària. El calendari de pagaments es publicarà al web del Fons d’Infància (www.barcelona.cat/fonsinfancia).

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) continua mantenint ferm el seu compromís de millorar la comunicació amb la ciutadania referent al Fons d’Infància 0-16, per fer-la més directa, comprensible i accessible per a tothom. En aquests sentit, d’entre les millores implementades en aquesta convocatòria, cal destacar les actualitzacions incorporades al web del Fons, per fer més entenedor el procés de tramitació i atorgament de la convocatòria. Per altra banda, l’IMSS també continuarà posant-se en contacte de forma proactiva, a través de l’enviament d’SMS informatius, amb totes les persones sol·licitants així com aquelles que, segons la seva base de dades, en principi compleixen els requisits per sol·licitar la prestació.

Pel que respecta a la tramitació de les sol·licituds, es mantenen les mesures destinades a garantir la igualtat d’accés a la prestació. Així doncs, per tercer any consecutiu, a part de poder-se presentar la sol·licitud a través de l’Oficina Virtual de Tràmits utilitzant l’idCAT Mòbil o altres certificats electrònics, també serà possible realitzar la tramitació de manera presencial sense cap certificat digital, en els espais d’atenció habilitats a l’Oficina de Prestacions Socials i Econòmiques al carrer Aragó, 344, i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) Monumental, al carrer Sicília, 216.

Per últim, i per complementar els serveis d’informació i d’orientació que ja s’ofereixen, també s’han implementat tota una sèrie de millores en l’assistent virtual que s’inclou el web del Fons, per millorar-ne el rendiment i fent-lo més accessible a la ciutadania. Aquesta eina digital, que funciona en qualsevol idioma i és consultable en tot moment, proporciona informació actualitzada sobre la prestació, el seu calendari i l’evolució de tot el procés. Les millores incorporades en l’assistent virtual reafirma el compromís de l’Ajuntament per a la inclusió i la millora de l’accessibilitat.

Es pot trobar més informació del Fons 0-16 en el web: www.barcelona.cat/fonsinfancia.

 





Paraules clau

Fons d’Infància 0-16/