Barcelona i Busan enforteixen les relacions com a ciutats agermanades : Servei de Premsa

Barcelona i Busan enforteixen les relacions com a ciutats agermanades

21/05/2024Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni s’ha reunit aquesta tarda amb Park Heong-joon, alcalde de Busan, ciutat metropolitana de la República de Corea. La trobada ha estat la primera entre els dos alcaldes d’ambdues ciutats, agermanades des del 1983.

 

 

 

 

En la reunió s’ha abordat com aprofundir en les relacions bilaterals després de més de quaranta anys de relació. S’ha destacat la voluntat de buscar oportunitats de col•laborar en sectors com la tecnologia de la informació, la biotecnologia i l’energia verda, aspectes prioritaris pel creixement sostenible de les dues ciutats. Es volen explorar maneres de treballar de manera conjunta en les àrees de cultura, turisme, ciutats intel•ligents, neutralitat de carboni, o la mobilitat i el sector portuari, entre d’altres.

En aquest marc, s’ha signat una declaració conjunta per tal de promoure i compartir informació sobre aquestes i altres àrees d’interès mutu, així com facilitar els intercanvis i la cooperació.
L’acord vol fomentar la participació activa en esdeveniments internacionals respectius de cada país, així com en festivals de cultura.

A la signatura de la declaració també hi ha assistit la delegació de representants de diferents institucions i organismes de la ciutat de Busan i el cònsol general de Corea a Barcelona, Younghyo Park.

Paraules clau

Busan/ República de Corea/