Ciutat Vella reforça la xarxa de lavabos públics amb tres noves cabines sanitàries a la Barceloneta : Servei de Premsa

Ciutat Vella reforça la xarxa de lavabos públics amb tres noves cabines sanitàries a la Barceloneta

22/05/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Ciutat Vella ha reforçat la xarxa d’urinaris públics al carrer amb tres noves cabines de sanitaris públics, automàtiques i amb autoneteja, que s’han ubicat a tres emplaçaments del barri de la Barceloneta: a la plaça Poeta Boscà amb carrer Sant Carles; al passeig Joan de Borbó amb plaça del Mar, i al passeig Marítim de la Barceloneta amb carrer Atlàntida/carrer Emilia Llorca Martin.

 

 

Les noves cabines se sumen a la xarxa de lavabos públics oferts al districte de Ciutat Vella, que compta ara amb 37 punts fixes amb urinaris en diferents formes: locals amb WC i consergeria i neteja, cabines amb autoneteja, cabines químiques i guinguetes químiques.

Durant la temporada d’estiu, aquest servei es reforça durant els mesos de maig a setembre, amb la instal·lació de 7 lavabos més (cabines químiques i urinaris), de manera que la xarxa de lavabos públics al carrer arriba als 44 punts de servei en aquests mesos de més ús de l’espai públic.

L’Ajuntament ha destinat a les obres i al manteniment durant els propers 4 anys de les 3 cabines sanitàries un total de 628.000 euros. Aquest cost està sufragat dins dels acords de la ciutat amb l’organització de la Copa Amèrica de Vela per tal de contribuir a millorar els serveis i les infraestructures de la ciutat i especialment de la franja litoral, durant i després de l’esdeveniment esportiu d’aquest estiu a la ciutat.

 

Una xarxa de serveis amb més de 2.200 usos al dia

L’ampliació del servei de lavabos públics al carrer té com objectiu principal minimitzar la incidència de deposicions d’orins al barri de la Barceloneta del districte de Ciutat Vella, i contribuirà alhora a alleujar les actuacions de neteja que ja es duen a terme periòdicament i que s’incrementen a l’estiu, amb l’augment de la freqüència de reg i l’ús de desinfectant en els punts més afectats.

 

 

 

La xarxa de serveis públics de Ciutat Vella va tenir més de 820.000 usos al 2023, el que equivaldria a més de 2.240 usos al dia, i són per tant una eina important per a la prevenció de conductes incíviques al districte.

A més, l’actuació del districte en aquest àmbit també es complementa amb una campanya de comunicació per dissuadir d’orinar al carrer, ja en marxa, amb el lema “Això no és un WC. Pixa on toca”, específica per a Ciutat Vella.

El mapa complet d’urinaris a l’espai públic a Ciutat Vella es pot consultar aquí.





Paraules clau

Ciutat Vella/ lavabos públics/