Barcelona mostra totes les propostes d’oci i culturals per a persones més grans de 65 anys al 25è Saló FiraGran : Servei de Premsa

Barcelona mostra totes les propostes d’oci i culturals per a persones més grans de 65 anys al 25è Saló FiraGran

29/05/2024



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha reunit tota la programació i la informació referent a l’oferta d’oci i cultural que ofereix la ciutat per a les persones a partir de 65 anys a la ciutat en el seu estand del Saló FiraGran, que comença avui la seva 25a edició a la Farga de l’Hospitalet. El saló de la gent gran de Catalunya, s’allarga fins al proper 31 de maig i obre de 10.00 a 19.00 hores.

 

 

L’oferta d’oci i cultura que s’exposa a FiraGran aquests dies està pensada per aquelles persones de 65 anys o més que tenen inquietuds i ganes de construir lligams positius en nous àmbits i entorns. Aquesta oferta inclou activitats als museus, de cinema, de dibuix, dansa, música, xerrades, fotografia i passejades. En destaquen les següents iniciatives:

 

 

 

Els museus t’esperen

Cicle de visites guiades adreçades a persones grans per donar a conèixer, apropar i gaudir dels museus de Barcelona i rodalies, tot descobrint espais i aspectes singulars del seu patrimoni cultural. Totes les visites i activitats comparteixen el tret característic de ser molt participatives i promoure la conversa entre les persones participants. Hi participen 33 museus, i cadascun d’ells fa una proposta singular.

 

Dibuixa en gran

Concurs de dibuix que vol promoure i fomentar la creativitat cultural de les persones grans de la ciutat de Barcelona. Els dibuixos guanyadors formen part del calendari anual del Departament de Promoció de les Persones Grans.

 

Cinegran

Projecció d’una selecció de pel·lícules de qualitat amb un debat posterior als casals i espais municipals de les persones grans de la ciutat de Barcelona. El cicle té una durada d’un any i es projecten un total de 12 films al llarg de tot el cicle.

 

El museu va de visita

Activitats a les residències municipals: Activitat en la qual un educador extern exposa diferents materials del museu al grup de residents amb l’objectiu de facilitar l’expressió emocional i promoure la connexió amb l’art.

 

La dansa s’apropa

Activitats a les residències Municipals: Activitat en la qual un ballarí o ballarina proposa a les persones residents diferents moviments de ball acompanyants de música. S’imparteix en col·laboració amb El Mercat de les Flors.

 

Cantagran

Concert de cant coral de la gent gran que organitza cada any l’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb el Servei Educatiu de l’Auditori. Aquesta iniciativa promou l’envelliment actiu, fomentant la participació de les persones grans en un projecte musical de qualitat.

 

La gran pantalla

És el Festival Internacional de Cinema de les Persones Grans de Barcelona. Vol aportar una nova mirada sobre l’envelliment, combatre l’edatisme i altres estereotips vers les persones grans, potenciant un cinema que transforma els imaginaris envers aquestes persones.

 

El museu més gran

Una manera participativa d’apropar-se als museus i al patrimoni cultural per mitjà d’una proposta creativa a través de la fotografia.

 

Tallers divulgatius sigles LGTBIQ+

Xerrada amb l’activista social Brigitta Lamoure on explica el significat de cada sigla que conforma el moviment LGTBIQ+, d’una manera lúdica i entenedora.

 

Sortides guiades per a les persones grans

Passejades: Projecte que promou el coneixement de la història social de la ciutat, fomenta l’intercanvi i la reflexió entre les persones grans participants i promociona la realització d’una activitat física saludable. El recorregut, d’una hora de durada, està adaptat per a la seva realització per persones amb mobilitat reduïda.

D’altra banda, Guàrdia Urbana i Bombers de Barcelona també hi seran presents amb un estand on se celebraran ponències sobre consells de seguretat i autoprotecció per a les persones grans centrats en la prevenció de riscos i què fer en cas d’incendi, a més de consells sobre seguretat ciutadana i mobilitat segura.

 

FiraGran, el punt de trobada de la gent gran més important d’Europa

El Saló FiraGran, que va néixer el 1999, coincidint amb l’Any Internacional de la Gent Gran, s’ha convertit en el punt de trobada i l’esdeveniment adreçat a les persones grans més important d’Europa.

En el seu 25è aniversari, el Saló vol presentar-se renovat, amb un enfocament més professional, amb més contingut i temes dirigits a un col·lectiu que cada vegada és més actiu, participatiu i més format. Per aquest motiu, el certamen oferirà la possibilitat de participar en més de 300 activitats gratuïtes, no només per a les persones grans, sinó també per als seus cuidadors. De fet, el Saló s’ha nodrit enguany de propostes que van més enllà de l’oci, la cultura i el lleure. En aquest sentit, aquesta edició vol tenir també un potent perfil professional, amb contingut adreçat especialment a les persones que tenen cura dels grans i professionals que treballen per a fer la vida més fàcil, activa i saludable a les persones durant aquesta etapa de les seves vides.

FiraGran 2024 compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, i la Diputació de Barcelona, i el patrocini del Grup Mémora.





Paraules clau

+65/ 25è Saló FiraGran/ persones grans/