L’Anella Olímpica s’adhereix a FEAT, l’organització europea per combatre la revenda d’entrades per sobre del preu original : Servei de Premsa

L’Anella Olímpica s’adhereix a FEAT, l’organització europea per combatre la revenda d’entrades per sobre del preu original

30/05/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

L’Anella Olímpica ha formalitzat, aquest dijous, la seva adhesió a la Face-value European Alliance for Ticketing (FEAT), l’organització europea que uneix a promotors i operadors culturals per combatre la revenda d’entrades per sobre del preu original. Amb l’acord el Palau Sant Jordi i l’Estadi Olímpic Lluís Companys es converteixen en els primers grans espais per a esdeveniments d’Europa afiliats a la iniciativa.

 

 

Des de la seva creació, el 2019, FEAT ha impulsat diferents accions a nivell europeu per propiciar lleis que protegeixin als fans i als promotors. L’organització també ha liderat campanyes informatives perquè la ciutadania compri les seves entrades en canals de venda segurs i advertir sobre els perills d’adquirir-les a través de la revenda no autoritzada, el que pot comportar la compra a preus molt superiors als originals o, fins i tot, adquirir tiquets falsificats.

Actualment, el 69% de les entrades revenudes a Espanya compta amb un recàrrec sobre el preu original, segons les dades de FEAT.

La directora de l’Anella Olímpica, Carme Lanuza, ha considerat que “la revenda d’entrades afecta de forma directa als recintes i, amb l’aliança amb FEAT, refermem el nostre de compromís d’oferir al públic experiències úniques i segures. És essencial unir esforços entre tots els agents del sector per acabar amb aquesta pràctica”.

Per la seva banda, el director fundador de FEAT i CEO de Doctor Music, Neo Sala, ha valorat que “els recintes de l’Anella Olímpica tenen una gran importància en l’ecosistema cultural de Barcelona i atrauen a grans artistes de tot el món a la ciutat. És una gran notícia que s’involucrin en la missió de FEAT per combatre la revenda d’entrades per sobre del preu original i col·laborar per protegir als fans de les pràctiques abusives dels revenedors”.

Amb la unió a FEAT, l’Anella Olímpica treballarà conjuntament amb professionals dels esdeveniments en viu de tota Europa que formen part de l’aliança per promoure la venda d’entrades ètica, transparent i justa amb els fans i combatre la revenda per sobre del preu original i a través de canals no autoritzats.

 

Protocols contra la revenda abusiva

L’Anella Olímpica compta amb protocols per a la detecció d’entrades no autoritzades en els esdeveniments que acull i l’acompanyament de les persones afectades. En el cas d’identificar tiquets falsificats o adquirits a través de canals no autoritzats, els professionals de l’espai faciliten als visitants l’accés al servei de reclamació i els assessoren en el procés de denúncia.

Amb més 160 esdeveniments celebrats i 2,1 milions de visitants durant el 2023, el Palau Sant Jordi i l’Estadi Olímpic Lluís Companys són una referència en la programació cultural i esportiva europea i juguen un paper central en el posicionament de Barcelona com a ciutat de grans esdeveniments.





Paraules clau

anella olímpica/ FEAT/