L’Ajuntament acull la presentació dels reptes de futur del programa ‘Barcelona 2044’ de Barcelona Global : Servei de Premsa

L’Ajuntament acull la presentació dels reptes de futur del programa ‘Barcelona 2044’ de Barcelona Global

03/06/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona ha acollit, aquesta tarda, la presentació dels reptes del programa Barcelona 2044 de Barcelona Global. El tinent d’alcaldia d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme, Jordi Valls, ha dialogat amb el grup de joves que han participat en aquest programa de lideratge i ciutat, que va néixer com a Barcelona 2040 i que ja ha arribat a la seva cinquena edició amb l’objectiu de fer propostes de futur per a la ciutat.

 

 

 

També han assistit a la trobada el gerent municipal de l’Ajuntament, Albert Dalmau, i Maite Barrera, presidenta de Barcelona Global, que és l’associació que organitza el programa per  formar i connectar el talent jove i donar a conèixer Barcelona des de tots els seus àmbits.

Un total de 36 joves han tingut l’oportunitat de conèixer a fons, durant els nou mesos del programa, deu sectors de la mà de directius d’empreses i institucions, i han pogut intercanviar idees amb 44 líders empresarials i de sectors com la ciència, la cultura, el coneixement, la indústria o el periodisme.

Els participants d’aquesta 5a edició, denominada Barcelona 2044, tenen entre 26 i 35 anys, compten amb una experiència laboral de més de 5 anys i un fort interès i compromís amb la ciutat. Han agrupat les seves propostes en quatre matèries: ciència, medicina i sector farmacèutic; emprenedoria, tecnologia i indústria; mobilitat, infraestructures, disseny i arquitectura; i turisme, cultura i esports.

El grup de cultura i esports ha proposat la remodelació del Teatre Arnau, mitjançant la col·laboració publicoprivada, com un centre d’última generació que fusioni la indústria del teatre i la de l’audiovisual, i que permeti als grans productors innovar i atreure musicals que impulsin i posicionin Barcelona en aquest sector.

El  grup de mobilitat, infraestructures, disseny i arquitectura ha proposat un projecte de regeneració d’espais públics amb solucions basades en la naturalesa i la reutilització de l’aigua en edificis ja existents. Es tracta d’un sistema per evitar abocar l’aigua a la xarxa de clavegueram i gestionar-la de manera autosuficient dins del mateix espai públic, a més de renaturalitzar i promocionar la biodiversitat de la ciutat, contribuint així a la reducció de la contaminació i l’efecte d’illa de calor.

El grup de ciència, medicina i sector farmacèutic ha proposat el disseny d’una campanya oberta a tota la ciutadania per oferir la possibilitat de donar dades mèdiques per la recerca, mentre que el d’emprenedoria, tecnologia i indústria ha advocat per la creació d’un repositori web de casos d’estudis d’èxit de transformació tecnològica, on grans empreses i pimes expliquin les mesures implementades.

Els deu sectors en els quals s’ha basat el programa han estat Cultura, de la mà de Penguin Ramdom House; Medicina i Farmàcia, amb Grifols; Turisme, amb La Roca Village; Emprenedoria, amb Wallbox; Esport, amb el FC Barcelona; Tecnologia, amb HP; Disseny i Arquitectura, amb el IED; Ciència, amb el Parc de Recerca Biomèdica (PRBB); Indústria, amb Mango; i Mobilitat i Infraestructures, amb el Consorci de la Zona Franca Barcelona.  També ha inclòs una sessió inaugural a la seu de Barcelona Global, la participació en el MBA Day -la trobada anual de 600 estudiants internacionals de les escoles de negocis de Barcelona que també organitza l’Associació-, i dues sessions de treball sobre els reptes de la ciutat amb l’Imagine Creativity Center que lidera Xavier Verdaguer.

 

Sisena convocatòria

Fins a 150 joves han participat en les cinc edicions del Barcelona 2040. La sisena edició del programa, en aquest cas Barcelona 2045, començarà el setembre de 2044, després d’un procés de selecció realitzat per un Comitè d’Acceptació format pels presidents d’honor de Barcelona Global i professionals del món de l’empresa.





Paraules clau

Barcelona 2044/ Barcelona Global/