El Festival Circorts celebra els 25 anys : Servei de Premsa

El Festival Circorts celebra els 25 anys

04/06/2024



Temps estimat de lectura: 5 minuts

 

 

 

Un quart de segle apostant pel circ emergent i de qualitat al districte de les Corts. El Festival Circorts arriba a la maduresa amb molt bona salut: és reconegut dins del sector del circ i s’està posicionant entre els millors festivals de circ de Catalunya i d’arreu de l’estat. Per això, enguany celebra els seus 25 anys amb diverses activitats al voltant del mateix festival, que se celebrarà el cap de setmana del 14 al 16 de juny de 2024, i amb una edició plena de novetats!

Durant tres dies seguits, el carrer Benavent i de la plaça de les Ceràmiques Vicens es transformen en pistes de circ que es tornaran a omplir de vida, somriures i art circense. Una nova edició d’aquest festival que apropa, de forma gratuïta, aquest art a tots els públics sense fronteres d’edat, llengua o estatus econòmic, alhora que fa una aposta clara per promocionar els artistes emergents i el circ de qualitat.

 

Enguany el Festival torna a comptar amb tres escenaris (Bosquet, Guingueta i Gran), l’espai Jardins pels tallers de circ i l’espai Guingueta com a zona de restauració amb furgoteques (foodtrucks). A més, per segon any consecutiu i finançat amb taxa turística, el Festival Circorts incorpora l’escenari de La Carpa, amb actuacions durant tot el cap de setmana, amb reserva d’entrada. Aquesta edició   comptarà   també   amb   dos espectacles itinerants, que recorreran part del territori del districte.

Com ja és habitual, el festival compta amb espectacles accessibles i continua treballant amb el territori per ampliar l’oferta d’activitats relacionades amb el circ a les Corts. El festival també comptarà amb una programació non-stop que permet passar d’un espectacle a un altre.

 

Novetats 2024

 Per tal de celebrar la gran efemèride, el festival té diverses novetats:

 

25 anys de circ emergent al territori

El Circorts és un festival de circ amb 25 anys d’història ininterrompuda, organitzat pel Districte de les Corts, que se celebra al territori, i, des de fa set anys s’ubica al carrer Benavent i a la plaça de les Ceràmiques Vicens. De la mà de la direcció artística ha esdevingut, des de fa temps, un punt de referència d’espectacles professionals, defensor del circ emergent, obert a altres disciplines tot interrelacionant diferents llenguatges artístics, amb una amplitud d’horaris per arribar a tots els públics i amb accions de participació per a la dinamització dels serveis i equipaments del districte, per tal de reforçar els vincles del certamen amb les Corts.

 

Programació professional, de qualitat i circ emergent i inèdit a la ciutat

La programació del Festival Circorts pretén fidelitzar al públic general, tant veïnal com de la ciutat en general, i sorprendre el sector professional amb propostes encara no exhibides a la ciutat de Barcelona.

 

 

El principal objectiu del certamen és oferir una   programació   de   qualitat,

equilibrada i que doni visibilitat al màxim de disciplines circenses, comptant amb diferents col·lectius. També vetlla per la paritat i pretén relacionar-se amb el territori a través de la participació d’infants de les escoles del districte en l’acte d’obertura. A més, el Circorts esdevé un festival cohesionador, inclusiu i emergent.

El Festival Circorts també és aparador per a espectacles en procés de creació que s’exhibeixen per primera vegada, ajudant a potenciar-ne la seva professionalització. A més, aquest certamen local busca establir la sinergia amb altres festivals catalans i estatals, a través de coproduccions, premis i programació compartida.

Com ja és tradicional, el festival aposta per la inclusió, amb alguns espectacles que compten amb diferents mesures d’accessibilitat.

 

OFF Circorts

Per quarta edició, el Festival inclou l’OFF Circorts, segell que pretén agermanar totes les manifestacions circenses que es duen a terme al districte de les Corts amb l’objectiu de potenciar la difusió i treballar conjuntament en la programació amb els centres cívics. Aquesta programació pretén anar en paral·lel al festival i estendre’s al llarg de tot el cicle cultural anual.

 

 

D’aquesta manera  es  pot  donar  cabuda  a  altres propostes relacionades amb el circ com exhibició de documentals inèdits o exposicions de fotografies de les diferents edicions. A més, es tornarà a comptar amb els i les reporteres fotogràfiques del Centre d’Higiene i Salut Mental de les Corts.

 

Podeu consultar el programa a l’arxiu adjunt.





Paraules clau

Les Corts/