Jordi Valls participa en la 17a Festa de la Ciència, que ofereix 150 activitats de coneixement, recerca i diversió : Servei de Premsa

Jordi Valls participa en la 17a Festa de la Ciència, que ofereix 150 activitats de coneixement, recerca i diversió

07/06/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El quart tinent d’alcaldia, Jordi Valls, començarà la vista a l’espai 07 ubicat a la plaça Comercial, una instal·lació de reptes científics per fer, després, un recorregut per algunes de les 150 propostes que s’han programat a la plaça Comercial i el Born Centre de Cultura i Memòria entre dissabte i diumenge.

El mar, l’arqueologia, la intel·ligència artificial i el canvi climàtic tindran un protagonisme destacat en una festa que, a més, arribarà a equipaments del nou pol científic de la ciutat, la Ciutadella del Coneixement, com l’Hivernacle i el Centre Martorell d’exposicions, que faran jornada de portes obertes. També s’han programat activitats relacionades amb la biomedicina, el món dels números i les dades, l’astronomia i l’exploració de l’espai, la nanotecnologia, el món maker, la interrelació entre l’art i la ciència, i molts altres.

En total s’han programat més de 150 activitats de divulgació científica i tecnològica repartides en 30 espais diferents, en les quals s’hi han implicat prop de 120 institucions i entitats amb més de 200 participants. L’univers d’activitats programades inclou jocs, experiments, tallers, espectacles, contes, visites, exposicions i humor.

Enguany, els oceans, l’aigua i les ciències marines tindran una presència destacada  amb un munt de propostes al voltant d’aquest recurs imprescindible per a la vida. S’emmarca en la Regata Cultural, el programa d’activitats que acompanya la celebració de  la 37a Copa Amèrica de vela i també al fet que ens trobem en ple Decenni de l’ONU de les Ciències Oceàniques per al Desenvolupament Sostenible (2021-2030) i en el context d’un llarg episodi de sequera on l’aigua dels nostres embassaments ha arribat a mínims històrics.

Els dies 8 i 9 de juny la Festa de la Ciència estarà oberta a la ciutadania en general en l’horari següent:

Durant l’horari diürn de dissabte i diumenge d’11h a 20 hores s’han programat activitats per a tots els públics però especialment el familiar. A la franja de dissabte vespre-nit, de 19h a 23 hores s’han programat activitats especials per a adults, pensats per als joves de més de 16 anys.

L’escenari ubicat a la plaça Comercial, l’escenari Dolors Aleu, serà l’epicentre de la festa durant el dia i on tindran lloc les activitats més escèniques. Al vespre de dissabte se li sumarà un segon escenari interior, l’escenari Born que complementarà l’oferta, juntament amb la resta d’espais.

 

https://www.barcelona.cat/festa-de-la-ciencia/ca





Paraules clau

17a Festa de la Ciència/