L’Ajuntament i GSMA celebren les bones xifres d’impacte econòmic de l’edició 2024 del MWC : Servei de Premsa

L’Ajuntament i GSMA celebren les bones xifres d’impacte econòmic de l’edició 2024 del MWC

07/06/2024Temps estimat de lectura: 2 minuts

El tinent d’alcaldia d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme, Jordi Valls, i el  director general (CEO) de GSMA Ltd, John Hoffman, s’han trobat aquest divendres per fer balanç de l’última edició del Mobile World Congress (MWC) i han celebrat les bones dades d’impacte econòmic a la ciutat. L’edició 2024 del congrés va aportar 502 milions d’euros a l’economia de Barcelona, segons un informe d’impacte econòmic de GSMA. Aquesta xifra és més del doble que la que va generar el congrés en la seva primera edició a la ciutat, el 2006, i evidencia la consolidació del MWC a Barcelona. La contribució econòmica total del congrés supera els 6.300 milions d’euros en 18 anys.

 

 

L’edició d’aquest any va acollir la xifra rècord de més de 101.000 assistents. També va permetre crear fins a 9.200 llocs de treball a temps parcial al conjunt de Catalunya, cent més que en l’edició de l’any passat. En total, s’estima que, des del 2006, el MWC ha generat més de 160.000 llocs de treball a temps parcial a Catalunya.

Aquestes dades i el fet de combinar exposició, conferències i punt de trobada d’experts i responsables polítics consoliden el MWC com l’esdeveniment més gran i més influent en connectivitat del món.

Amb vista a pròximes edicions, el tinent d’alcaldia Jordi Valls ja ha deixat clar que el Talent Arena, que és l’espai dedicat al talent digital que es va estrenar amb un espai de més de 1.500 m2 en aquesta edició del MWC, passarà a ser una prioritat estratègica del congrés després de l’èxit del seu primer any.  L’Ajuntament veu aquesta iniciativa impulsada per la Mobile World Capital en col·laboració amb GSMA i patrons i partners de la Fundació, una oportunitat única per consolidar Barcelona com a capital europea del talent digital.

La ciutat ja compta amb 140 hubs tecnològics que impulsen l’ecosistema d’innovació i té més de 122.000 treballadors en el sector de les TIC.

Aquestes són les xifres del MWC 2024:

Paraules clau

GSMA/ MWC/