L’Estadi Olímpic Lluís Companys inicia la temporada de concerts, que atraurà a més de 200.000 assistents : Servei de Premsa

L’Estadi Olímpic Lluís Companys inicia la temporada de concerts, que atraurà a més de 200.000 assistents

10/06/2024Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

L’Estadi Olímpic Lluís Companys inicia aquest mes de juny la seva temporada de concerts. Demà, els alemanys Rammstein seran els primers artistes que tornaran a portar la música al gran espai de Montjuïc. Els agafarà el relleu Bruce Springsteen amb una doble cita (20 i 22 de juny) i el grup Estopa, que hi actuarà dins de la seva gira de 25 aniversari (10 de juliol). Són, en total, quatre concerts amb els que s’espera l’arribada de més de 200.000 persones.

La temporada de concerts d’aquest any a l’Estadi Olímpic Lluís Companys comptarà amb fites que passaran a la història del recinte, ja que, amb la seva doble actuació, Bruce Springsteen es convertirà en l’artista que més cops haurà actuat sobre l’escenari olímpic, amb vuit concerts. Els Estopa, per la seva part, seran els primers artistes nacionals que omplen per primera vegada l’Estadi Olímpic.

 

D’altra banda, amb la programació d’aquest any, l’Estadi Olímpic Lluís Companys reafirma el seu rol en el posicionament de Barcelona com a ciutat referent en l’atracció de grans gires internacionals. Entre el 2023 i el 2024, quatre dels cinc grans tours del moment per recaptació, segons Pollstar, hauran passat per l’Estadi (Bruce Springsteen, Beyoncé, Coldplay i Harry Styles).

Amb la seva programació musical, l’Estadi Olímpic Lluís Companys també genera un retorn positiu en l’activitat de la ciutat, gràcies a l’atracció de visitants d’arreu del món. Actualment, el 12% del públic de l’espai és internacional, mentre que un 36% arriba d’altres zones de l’estat.

Aposta per la mobilitat sostenible per arribar a l’Estadi Olímpic

Coincidint amb l’inici de la programació de concerts a l’Estadi Olímpic, l’Anella Olímpica ampliarà la campanya destinada a fomentar la mobilitat sostenible per arribar a l’espai i avançar en la celebració d’esdeveniments sostenibles.

La campanya ‘L’Estadi Olímpic és molt a prop. Tria la manera més sostenible d’arribar-hi’ promou l’ús de transport públic o els trasllats a peu i recomana l’ús de les parades de Bus, Metro, Funicular o FGC més properes al Parc de Montjuïc. A més, recorda el reforç de la línia 150 de bus entre Plaça d’Espanya i el Castell de Montjuïc i l’habilitació del servei especial de bus de TMB de baixada entre l’Estadi Olímpic i la Plaça d’Espanya durant els dies de concert. També en aquestes jornades s’amplia l’horari de funcionament de les escales mecàniques del Parc de Montjuïc.

Gràcies a aquestes mesures, en els darrers anys s’ha reduït l’ús del vehicle privat com a mitjà de transport per arribar a l’Estadi Olímpic, afavorint així una mobilitat fluida i la reducció d’emissions contaminants.

Un espai polivalent

Amb l’arribada de les gires musicals, l’Estadi Olímpic Lluís Companys tancarà un primer semestre de 2024 amb un gran volum d’activitat. Durant el primers sis mesos de l’any, el recinte ha acollit 10 esdeveniments esportius i tres edicions del programa ‘Vine a l’Estadi’, una proposta que convida a la ciutadania a visitar l’espai de forma gratuïta per conèixer la seva història i que ha comptat amb la participació de més de 800 visitants.

A més de mantenir la seva posició com a escenari referent en la programació cultural i esportiva a nivell internacional, aquest any l’Estadi Olímpic ha inaugurat The Venue Barcelona, un nou ecosistema d’empreses de l’esport, la cultura i els grans esdeveniments amb el que l’Anella Olímpica es situa com a pol d’innovació d’aquests sectors.

Paraules clau

Barcelona de Serveis Municipals (BSM)/