El Festival Matsuri de cultura tradicional japonesa celebra els deu anys al Moll de la Fusta : Servei de Premsa

El Festival Matsuri de cultura tradicional japonesa celebra els deu anys al Moll de la Fusta

11/06/2024Temps estimat de lectura: 3 minuts

Enguany se celebra la 10a edició del Festival Intercultural Matsuri que acosta a la ciutat l’esperit de les festivitats típiques del Japó. La trobada, oberta a tota la ciutadania, es tornarà a celebrar al Moll de la Fusta, aquest proper cap de setmana, 15 i 16 de juny, des del migdia fins a les nou del vespre.

El festival l’organitza l’Associació Cultural Japonesa Matsuri i compta amb la col•laboració de l’Ajuntament de Barcelona juntament amb Casa Àsia, la Japan Foundation, el Port Vell, el Consolat General del Japó, i Circulo Empresarial Japón España.

Matsuri és l’únic festival d’arts escèniques i música dedicat íntegrament a la cultura japonesa que cada estiu es fa a la ciutat. Té la voluntat de donar a conèixer tant la cultura tradicional com propostes artístiques del Japó actual i de la comunitat japonesa que resideix a Barcelona.

El festival vol fomentar alhora l’intercanvi cultural a través de les tradicions folklòriques, com ara el ball, espectacles musicals, cançons tradicionals i els autèntics llocs de menjar dels Matsuri japonesos. És un esdeveniment gestionat per un centenar de voluntaris que durant dos dies porten al carrer un tast de la vasta cultura japonesa que combina tradició i modernitat.

La inauguració, dissabte, anirà a càrrec de la cònsol general del Japó a Barcelona, Akiko Shikata, i de la comissionada de Relacions Ciutadanes i Diversitat Cultural i Religiosa de l’Ajuntament de Barcelona, Sara Belbeida.

Un programa d’arts escèniques, música i gastronomia japonesa al Moll de la Fusta

Durant el cap de setmana hi haurà una gran varietat de concerts i espectacles de dansa d’artistes com els intèrprets de música tradicional shamisen José Luque i Barcelona Taiko. Des del Japó arribarà l’espectacle Samurai de Katanaya Ichi. Es podrà escoltar el tambor japonès Taiko, i les propostes musicals d’artistes tradicionals japonesos com Chieko Kojima, Tetsuro Naito, Tomoko Takeda i Ryota Kawano.

No faltaran les demostracions de cal•ligrafia japonesa Shodō i demostracions de pintura japonesa Sumi-e amb Mitsuru Nagata. Les arts marcials també tindran el seu espai amb una mostra de diverses disciplines a càrrec de Bujinkan, Katori Shinto Ryu i el club de Karate Hirota.

Hi haurà una zona de jocs per a nens i nenes amb tota mena de jocs tradicionals i d’habilitat com els kendama de fusta, xanques i moltes activitats més. Qui ho vulgui, podrà vestir-se amb un yukata, un quimono d’estiu.

Un gran Bon Odori participatiu amb balls típics i música tradicional en viu a càrrec de Barcelona Ondo marcarà el vespre del dissabte i també la cloenda el diumenge d’aquesta 10e edició del festival.

Com cada any no pot faltar l’oferta gastronòmica amb les parades amb menjar de carrer típic dels festivals celebrats al Japó, amb les paradetes que hi posaran diferents restaurants asiàtics de Barcelona. Unes quaranta botigues vendran també diversos productes japonesos.

En passades edicions el Festival Matsuri ha comptat amb un ampli públic local i de totes les edats i hi han assistit fins a 30.000 persones.

Es pot consultar tota la programació: https://matsuri-barcelona.themedia.jp/

Paraules clau

japó/