Cementiris de Barcelona presenta el nou espai interconviccional del Cementiri de Montjuïc : Servei de Premsa

Cementiris de Barcelona presenta el nou espai interconviccional del Cementiri de Montjuïc

13/06/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

Cementiris de Barcelona ha activat un nou espai de servei adreçat a les comunitats culturals de la ciutat on es pot dur a terme el rentat ritual de les persones difuntes, així com el rentat de peus dels assistents (ablucions). Disposa d’una sala d’actes, per a 80 persones, per poder fer un recolliment amb oracions i lectures de manera reservada. També disposa de sistemes audiovisuals per tal de poder projectar imatges i vídeos en record de la persona difunta.

L’espai, que ja havia estat en funcionament en el Cementiri de Montjuïc, ha estat remodelat de forma integral, i ha suposat una inversió de 890.000 euros.

La posada en funcionament d’aquest nou servei, és fruit de la voluntat de l’Ajuntament de Barcelona d’oferir serveis de cementiri adaptats als  diferents col·lectius culturals i religiosos i s’ha desenvolupat en diàleg continuat amb els representats de les diferents comunitats, amb la participació de l’Oficina d’Afers Religiosos (OAR) i el Departament d’Interculturalitat i Pluralisme Religiós de l’Ajuntament de Barcelona.

Per a la comissionada de Relacions Ciutadanes i Diversitat Cultural i Religiosa, Sara Belbeida, aquest espai reflecteix el respecte i l’acceptació de la pluralitat “permetent que tothom pugui acomiadar-se dels seus éssers estimats segons les seves pròpies tradicions.” Belbeida ha afegit que aquesta iniciativa és “un exemple de com els serveis públics poden evolucionar per adaptar-se millor a les necessitats i desitjos de la població, oferint solucions interculturals i sensibles”. “Aquest espai no només representa un avanç en la gestió dels cementiris, sinó també un pas significatiu cap a una societat més inclusiva, respectuosa i cohesionada” ha afegit.

Cal recordar que les comunitat musulmanes i jueves de la ciutat disposen de recintes específics per a la inhumació dels seus difunts al cementiri de Collserola.

 

 





Paraules clau

Cementiri de Montjuïc/