Les Biblioteques de Barcelona se sumen a la Regata Cultural de la Copa Amèrica amb xerrades, diàlegs i clubs de lectura : Servei de Premsa

Les Biblioteques de Barcelona se sumen a la Regata Cultural de la Copa Amèrica amb xerrades, diàlegs i clubs de lectura

13/06/2024



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Les Biblioteques de Barcelona se sumen a partir d’aquest mes a la Regata Cultural, el programa d’activitats que impulsa l’Ajuntament de Barcelona per acompanyar l’arribada de la Copa Amèrica, l’esdeveniment esportiu de vela més important del món que tindrà lloc a la ciutat a partir del 22 d’agost. La Regata Cultural inclou activitats culturals, artístiques, esportives, de gastronomia i de comerç amb l’objectiu de difondre l’esdeveniment i enfortir el vincle de la ciutadania amb la Copa Amèrica.

Un total de 24 biblioteques de la ciutat s’han afegit al programa d’activitats, i ofereixen xerrades i clubs de lectura vinculats al món marítim.

Mar de fons

El cicle de diàlegs Mar de Fons s’endinsarà en la cultura del mar, la seva tradició, els esports nàutics, la tecnologia, la sostenibilitat, els viatges i les expedicions marítimes de la història.

Sota el títol Viatges i expedicions, el mes de juny coneixerem diferents aspectes del mar, una visió polièdrica per a entendre la seva importància en molts dels aspectes més importants de la humanitat.

En aquest cicle, coordinat per l’escriptor fotògraf de viatges, Jordi Canal-Soler, conversarem amb expertes com l’escriptor especialitzat en literatura de viatges, Gabi Martínez; l’arqueòleg, naturalista i explorador, Jordi Serrallonga; Irene Cordón i Solà-Sagalés, doctora en Història Antiga; o l’ escriptor, fotògraf i cineasta Jordi Esteva,.

El mes d’octubre s’organitzarà una segona tanda de diàlegs, on explorarem la relació de l’ésser humà amb els mars i oceans, des del seu aprofitament per a extreure’n tota mena de recursos (pesca, minerals, energia…), per a gaudir-lo d’una manera recreativa o com a mitjà per a apropar continents i països al llarg del recorregut (mariners, navegants o immigrants) i ens aproximarem també als nous reptes mediambientals.

Amb motiu d’aquest cicle, la Biblioteca Poblenou – Manuel Arranz, ha creat una guia de lectura amb una selecció de novel·les i pel·lícules que us faran navegar o submergir-vos al mar i també llibres per descobrir les seves diferents vessants: història, ecologia, etc.

Una mar de contes

Aquest estiu, els infants i les seves famílies, gaudiran del mar a través dels tallers de descoberta, narracions de contes i laboratoris de lectura, que les Biblioteques de Barcelona organitzaran durant els mesos de juliol, agost i setembre. Les activitats es realitzaran a una quinzena de biblioteques de la ciutat.

Llibres a escena

Aquest estiu famílies amb infants a partir de 2 anys, trobaran propostes escèniques, que combinen la narració amb la dramatització i el suport d’objectes, titelles o música, on gaudiran, de la mà de narradores i narradors, d’històries relacionades amb el mar i els seus secrets.

Tallers de descoberta

A partir de contes infantils, com La gota perduda (Coco Books, 2024), Lota, la catxalota (Takatuka, 2019), o Ulissa (Piscina, un petit oceà, 2019) les Biblioteques de Barcelona hem organitzat un seguit de tallers dinàmics per conèixer altres realitats, compartir descobertes i fer lectures que parlen de temes ben diferents però tots relacionats amb el mar.

Laboratoris de lectura

Partint de diferents lectures d’àlbums, aquest estiu els més petits s’endinsaran a la vida marítima i el mar. A les Biblioteques de Barcelona els infants viuran grans aventures, descobriran personatges màgics i s’endinsaran a la vida marinera i pirata.

Clubs de Lectura de clàssics

Als clubs de lectura es reuneixen persones interessades a compartir la lectura i el comentari d’obres diverses, conduïdes per una persona experta. Aquest estiu les Biblioteques de Barcelona oferim diverses propostes on els lectors i les lectores descobriran els clàssics literaris de la literatura oceànica de tots els temps.

Club de lectura: La Tormenta Perfecta

Mitjançant la conducció de l’especialista en cinema, Daniel Agudo, llegirem la novel·la i visualitzarem la pel·lícula homònima, dirigida per Wolfgang Petersen l’any 2000.

Club de lectura: T’atreveixes amb Moby Dick?

En aquest club de lectura híbrid, amb sessions virtuals i presencials, el periodista i escriptor Jordi Nopca, ens descobrirà la món nàutic de la novel·la més coneguda de Herman Melville

Club de lectura: Llegim el mar

Amb l’ajuda de l’escriptora Inés Macpherson els participants al club faran un recorregut per diverses obres en les quals el mar és el protagonista.

Podeu trobar aquí informació detallada sobre els clubs de lectura que ja estan programats en aquest enllaç.





Paraules clau

Regata Cultural/