Jornada de presentació del Pla d’Accessibilitat per als espais museístic municipals : Servei de Premsa

Jornada de presentació del Pla d’Accessibilitat per als espais museístic municipals

19/06/2024



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dijous 20 de juny, a les 12 hores,  la Sala Moragues del Born Centre Cultural, el regidor de cultura i Indústries Creatives, Xavier Marcé, i la regidora de Salut, Persones amb Discapacitat i Estratègia contra la Soledat, Marta Villanueva participen en la jornada de presentació del nou Pla d’Accessibilitat dels espais museístics de l’Ajuntament de Barcelona.

La jornada tindrà lloc des de les 9.30 a les 13.30  hores i es dividirà en dues parts: una dirigida a professionals i una segona al públic.

Els professionals dels museus municipals, així com altres integrants de la Taula d’Accessibilitat de Museus podran gaudir d’un taller pràctic. La part pública de l’esdeveniment, a partir de les 12 hores, ofereix un espai de diàleg i intercanvi d’experiències entre les entitats de persones amb discapacitat que col·laboren amb el Museu Etnològic i el Parc del Monestir de Pedralbes. Aquest diàleg permet compartir bones pràctiques i identificar noves oportunitats per millorar l’accessibilitat en els espais culturals.

L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i l’Institut de Cultura de Barcelona col·laboren en la creació d’aquest nou pla sectorial d’accessibilitat per als 31 espais museístics de l’Ajuntament de Barcelona amb vigència fins al 2030. El nou Pla actualitza les diagnosis realitzades en els últims cinc anys i té com a objectiu assolir els estàndards requerits per la normativa vigent i pel nou Codi d’Accessibilitat de Catalunya.





Paraules clau

Pla d’Accessibilitat per als espais museístic municipals/