Presentació del còmic “Darrere les persianes. Breu història de les lesbianes a Barcelona” : Servei de Premsa

Presentació del còmic “Darrere les persianes. Breu història de les lesbianes a Barcelona”

19/06/2024



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dijous 20 de juny, a les 18.00 hores, al Centre LGTBI de Barcelona (carrer de Comte Borrell, 22), el comissionat de Polítiques d’Infància, Adolescència, Joventut i LGTBI, Javier Rodríguez, participa en la presentació del còmic “Darrere les persianes. Breu història de les lesbianes a Barcelona”.

En l’acte també hi participaran la guionista del llibre, Isabel Franc; la dibuixant i autora del còmic, Rosa Navarro; la inspiradora de la idea original, Maria Giralt; i l’artista i guia de la ruta basada en el còmic, Maio Serrasolsas.

L’Ajuntament de Barcelona publica “Darrere les persianes. Breu història de les lesbianes de Barcelona” amb l’objectiu d’investigar i reflectir la història de les lesbianes a la ciutat. Partint de les garants de la memòria històrica, l’experiència de les protagonistes i la documentació que han anat recollint, les autores fan un recorregut a través del llenguatge del còmic. A més, es revelen els codis comunicatius de la clandestinitat, la resistència durant la dictadura i l’explosió social, cultural, artística i festera de la Transició, fins a arribar a la llei de matrimoni entre persones del mateix sexe.





Paraules clau

lgtbi/