Air China torna a connectar Barcelona amb Xangai : Servei de Premsa

Air China torna a connectar Barcelona amb Xangai

27/06/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Air China recupera la ruta Barcelona – Xangai a partir del 27 d’agost. Amb motiu de l’interès de la companyia Air China pel mercat català i la connexió amb Barcelona, la companyia operarà la ruta amb 3 freqüències setmanals, els dimarts, dijous i els dissabtes.

El vol s’enlairarà des de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona El Prat a les 12:40h del migdia per a arribar al Xangai Pudong Airport (PVG) a les 06:50h del matí de l’endemà. Els vols de retorn sortiran de Xangai a les 00.45 de la matinada per a aterrar a la capital catalana a les 08.05 del matí del mateix dia.

Aquests horaris han estat pensats per a beneficiar tant al passatger d’empresa com al passatger vacacional gràcies al gran numero de connexions que ofereix la companyia tant dins de la Xina com les internacionals, a les principals ciutats asiàtiques.

Operarà la ruta amb un Airbus A350-900 amb 3 classes de cabina, Business amb 32 seients, Premium Economy amb 24 seients amb un ample de seient de 96,5cm i una reclinació de 20 cm; i Economy amb 255 seients amb un ample de seient de 78cm i una reclinació de 15cm. L’avió disposa de connexió WIFI en totes les classes de servei.

Tal com recull el Pla Estratègic 2024-2025 del Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona (CDRA), la recuperació de les rutes cap a la Xina és un objectiu fonamental per a augmentar la connectivitat de Barcelona i fomentar les sinergies i vinculació amb la indústria i les empreses de Catalunya i la Xina.

La recuperació de la ruta Barcelona – Xangai per part de Air China és fruit de la cooperació i la feina en equip realitzada des de 2020 entre l’aerolínia i les institucions que conformen el CDRA (Ajuntament de Barcelona, Aena Aeropuertos, Generalitat de Catalunya i Cambra de Comerç de Barcelona), en col•laboració amb l’Agència Catalana de Turisme, ACCIO i Turisme de Barcelona. En el marc d’aquest treball s’han organitzat missions institucionals i empresarials a Xangai per a posar de manifest la necessitat de recuperar aquesta ruta tan estratègica per a Barcelona i Catalunya.

La recuperació de les connexions amb la Xina suspeses durant la pandèmia hagut de la COVID-19 ha suposat un gran repte per a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona – El Prat.
La ruta d’Air China a Xangai, el 2019 va registrar 39.534 passatgers directes i 107.587 indirectes. El 2023, després de la incorporació de la ruta directa de Pequín el mes de juny, es van transportar 4.752 passatgers directes i 21.982 passatgers indirectes, mentre que, cap a Xangai, van ser 54.668 passatgers indirectes. (Font de dades: O&D/MIDT/Sabre)

Amb el retorn d’aquesta ruta, Air China completa en 2024 la seva recuperació a Barcelona i fins i tot amb un increment en la capacitat de la ruta de Pequín.
La companyia bandera de la Xina aposta novament per Barcelona, oferint rutes en connexió des de els seus Hubs de Pequín i Xangai a Àsia, Amèrica del Nord, Orient Mitjà, Europa i Austràlia. La companyia és propietària majoritària de la China National Aviation Hòlding Company.





Paraules clau

Air China/ CDRA/ Xangai/ xina/