L’exposició fotogràfica ‘Un mar obert a tothom’ convida a reflexionar sobre la relació que tenim amb el mar : Servei de Premsa

L’exposició fotogràfica ‘Un mar obert a tothom’ convida a reflexionar sobre la relació que tenim amb el mar

27/06/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Espai Mercè Sala, la sala d’exposicions del metro de l’estació de Diagonal, acull fins al pròxim 5 de setembre l’exposició fotogràfica ‘Un mar obert a tothom’, impulsada per la Fundació Barcelona Capital Nàutica, en col·laboració amb la Fundació TMB. Les imatges ens desperten preguntes sobre els oceans: com els vivim, els gaudim, els patim, els necessitem?

Aquesta tarda, el conseller delegat de TMB, Xavier Flores, ha visitat l’exposició juntament amb Ignasi Armengol, director de la Fundació Barcelona Capital Nàutica. Flores ha destacat que “acollir la mostra a les nostres instal·lacions és un exemple del nostre compromís amb l’agenda 2030 i amb el desenvolupament sostenible”. En aquest sentit, Flores ha recordat que “a TMB estem compromesos amb l’objectiu de zero emissions” i que “el transport públic és la millor opció per lluitar contra el canvi climàtic sense perdre el dret a la mobilitat”.

L’exposició és un recull de 25 fotografies que proposen una reflexió respecte a la relació que tenim amb el mar segons el lloc del món on hem nascut. Les imatges mostren, des de diverses perspectives, com interaccionem els éssers humans amb els oceans amb una mirada artística i creativa. Els autors són fotògrafs aficionats i professionals que han compartit la seva visió única sobre el mar.

Sota el lema ‘Com seria un mar obert a tothom?’ la Fundació Barcelona Capital Nàutica va convocar un concurs internacional de fotografia que buscava la imatge més icònica sobre el que el mar significa per als humans. Va rebre més de 2.500 fotografies provinents de tot el món (consultables a la plataforma de continguts digitals Agora Awards). A l’exposició de l’Espai Mercè Sala hi són les fotografies finalistes.

La mostra es pot veure fins al 5 de setembre a l’Espai Mercè Sala, situat al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l’estació de Diagonal. L’horari és de dilluns a divendres de 10 a 20 hores i l’entrada és gratuïta.

L’exposició coincideix amb l’esdeveniment internacional que acollirà Barcelona entre el 22 d’agost i el 27 d’octubre. La capital catalana serà la seu de la 37a edició de la Copa Amèrica de Vela, la competició esportiva més antiga de la història i la més important del món de la nàutica esportiva.

Barcelona Capital Nàutica és una fundació pública que té com a missió impulsar Catalunya i Barcelona com a referents nàutics del món a través del desenvolupament de projectes en els eixos de la innovació i la sostenibilitat, l’educació, l’esport, l’economia blava i la cultura marítima. La FBCN ha tingut un paper clau en l’organització logística de la Conferència del Decenni de l’Oceà de les Nacions Unides i, actualment, juntament amb els seu patrons, són seu amfitriona de la 37a Copa Amèrica.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) treballa per a la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible, l’Agenda 2030 de Nacions Unides i pel programa d’acords voluntaris per a la reducció de les emissions d’efecte hivernacle de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic. Aquest compromís ha situat l’àrea metropolitana de Barcelona com a capdavantera en la recerca i la innovació en el transport urbà d’emissió zero, tendint a la descarbonització progressiva dels seus serveis de mobilitat i de transport públic amb l’horitzó 2030. Alhora, s’orienta a la millora de la qualitat de l’aire i a potenciar la cultura de l’economia circular, treballant per aturar el canvi climàtic i reduir les emissions contaminants tant a l’atmosfera com als oceans, com a patrimonis ambientals a salvaguardar.

 

Nota de premsa en PDF

Imatges per descarregar





Paraules clau

exposició fotogràfica/ mar/ tmb/