Jaume Collboni inaugura un faristol a la Rambla en memòria de la primera manifestació de l’orgull LGTBI de l’Estat : Servei de Premsa

Jaume Collboni inaugura un faristol a la Rambla en memòria de la primera manifestació de l’orgull LGTBI de l’Estat

28/06/2024



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dissabte 29 de juny, a les 12.30 hores, a la part central de La Rambla de Santa Mònica (zona Drassanes, alçada del Centre d’Arts Santa Mònica), l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, participa en l’acte de descoberta del faristol de memòria commemoratiu de la primera manifestació de l’orgull LGTBI de l’Estat, celebrada a la Rambla l’any 1977.

L’alcalde estarà acompanyat del tinent d’alcaldia i regidor del districte de Ciutat Vella, Albert Batlle, i del comissionat de Promoció de la Infància, Adolescència, Joventut i LGTBI, Javier Rodríguez.

La manifestació celebrada el 26 de juny de 1977 a la Rambla de Barcelona es considerada la primera manifestació de l’Orgull LGTBI a l’estat espanyol, simbolitzant els inicis de la lluita per a la defensa dels drets civils del col•lectiu. La Rambla s’ha convertit des de les hores amb l’espai de reivindicació del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI a Barcelona. Per aquest motiu, les entitats del Consell Municipal LGTBI de la ciutat van proposar la instal•lació d’aquest faristol en el lloc on va tenir inici la històrica manifestació i així commemorar una data tan senyalada.





Paraules clau

primera manifestació de l’orgull LGTBI de l’Estat/