[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Aprovat inicialment el projecte per reformar els Jardins del Dr. Fleming i millorar la plaça de la Gardunya : Servei de Premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Aprovat inicialment el projecte per reformar els Jardins del Dr. Fleming i millorar la plaça de la Gardunya

29/06/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El Districte de Ciutat Vella remodelarà en els propers mesos els Jardins del Dr. Fleming i els entorns de la plaça de la Gardunya.

La Comissió de Govern de l’Ajuntament ha donat llum verda a l’aprovació inicial del projecte de remodelació dels Jardins del Dr. Fleming i de millores puntuals a la plaça de la Gardunya, al barri del Raval. La reforma pretén afavorir noves dinàmiques d’ús d’aquestes places al barri del Raval, amb una actuació als jardins i el seu entorn, i reformular el funcionament de la plaça, replantejant els recorreguts i zones i la connexió entre aquesta i en general tot l’àrea d’influència de la plaça de la Gardunya i el carrer de les Floristes de la Rambla.

 

 

Per al tinent d’alcaldia i regidor del districte de Ciutat Vella, Albert Batlle, “abordem aquesta actuació per recuperar l’ús ciutadà, familiar i del veïnat en un dels punts més sensibles del barri del Raval i del districte de Ciutat Vella,  amb un procés treballat i que forma part de la remodelació del cor del Raval i la recuperació cada cop més dels jardins de l’antic hospital”. El regidor ha explicat que en concret aquest espai és una peça clau d’un ambiciós projecte de transformació que inclourà el recinte de l’Antic Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i la connexió amb la plaça de la Gardunya i el mercat de la Boqueria, amb l’objectiu principal de millorar les dinàmiques d’ús i de seguretat de l’espai públic al Raval.

L’actuació preveu la millora de 4.635 m2  Als Jardins del Dr. Fleming, es pavimentarà amb un panot sorrenc, per a les zones de trànsit rodat i de vianants, mantenint la configuració de mobilitat rodada actual a la plaça i el carrer Floristes de la Rambla. A la zona central, s’hi posarà sauló garbellat i compactat i sorra en una nova àrea de jocs infantils, on hi anirà aquest sorral, una taula de joc adaptada i animals per experimentar. També a la zona infantil s’instal·larà un doble pòrtic de gronxadors amb seients diferents (un adaptat, un doble, un estàndar i un infantil), i s’afegiran jocs d’equilibri, de balanceig i altres com la banyera oscil·lant o la flor saltarina.

 

 

En tot l’àmbit d’actuació incloent la plaça de la Gardunya es construiran nous parterres amb plantes arbustives i espècies d’entapissat, es guanyaran 10 nous arbres (de mèlies), i s’ampliaran els escocells dels arbres per augmentar la superfície permeable. I pel que fa al mobiliari urbà, es recupera en tota aquesta àrea les dues fonts d’aigua i s’unifica el tipus de mobiliari, amb bancs i seients homogenis.

L’Ajuntament invertirà més de 1’81 milions d’euros, amb un calendari que preveu la licitació de les obres al mes de juliol d’enguany, amb l’objectiu de poder enllestir els treballs a finals d’estiu de 2026.

 

Declaracions d’Albert Batlle:

Vídeo

Àudio





Paraules clau

Ciutat Vella/ Dr. Fleming/ plaça de la Gardunya/