El Festival L’Estiu, al Pati! omple de música a Nou Barris : Servei de Premsa

El Festival L’Estiu, al Pati! omple de música a Nou Barris

02/07/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

L’arribada de l’estiu a Nou Barris és sinònim de música al pati de la Seu del Districte, i demà s’inicia la vuitena edició del festival L’Estiu, al Pati! que tindrà lloc del 3 al 28 de juliol, i aplegarà propostes musicals de registres ben diversos i també de cinema amb signatura de dona a través dels Curts en Femení. Totes les actuacions son gratuïtes excepte el Festival de Blues de dissabte 6 i el Festival Desvarío.

 

 

 

L’Estiu, al Pati! començarà el vespre d’aquest dimecres amb la proposta “Curts en Femení” on es visionaran cinc peces curtes, dirigides per dones, fruit de la convocatòria anual de TRAMA – Coordinadora de Muestras y Festivales de cine, vídeo y multimedia realizados por mujeres. La sessió comptarà amb la presentació d’algunes de les directores.

Com cada estiu, el Festival de Blues torna al districte, enguany, el divendres 5, actuarà la banda de Billy Branch, ambaixadors del Chicago Blues. I el dissabte 6, plat fort amb Noa & The Hell Drinkers, banda donostiarra que el setembre de 2023 va treure el darrer disc, Hell’s The New Heaven, considerat el disc del mes al Regne Unit per la UK Independent Blues Broadcasters Association. Després serà el torn del soul, blues, poder i passió de Tia Carroll Band. La nit acabarà amb l’harmonista, cantant i compositor nord-americà de blues elèctric i soul, John Nemeth. A més, el Festival de Blues amplia territori i el diumenge 7, a les 18h, es farà una Jam Session al Castell de Torre Baró.

El cap de setmana del 13 i 14 de juliol serà el torn del Funk & Folk, 4 concerts que proposen una barreja especial de música i ball amb estils molt diferents, però amb esperit comunitari i de festa compartits. El funk i el folk, les danses urbanes i els clàssics dels Pogues, la música tradicional o el hip-hop ompliran la plaça amb el col·lectiu multicultural Soul Lab Jam,  el grup musical Bcn Block Party, l’espectacle familiar d’El Pony Pisador i l’homenatge a The Pogues a càrrec de Red roses for me.

El festival Desvarío omplirà de flamenc el pati de la Seu del Districte del 18 al 20 de juliol. Al llarg de tres dies, es podrà gaudir d’una mostra veraç del flamenco d’avui, obert, divers, capaç de sentir-se contemporani i fidel al sentit de viure el seu temps però que, al mateix temps, vol posar una àncora en l’origen, quan l’any 2000 va iniciar el camí sota el nom de Flamenco a Nou Barris. El tret de sortida de Desvarío el farà Chano Domínguez, una de les figures amb més projecció del piano flamenc. Actuaran  també els cantautors Antonio Gómez El Turry, qui presentarà De la Matriz al Cante, i El Pele, qui delitarà amb Puro y Salvaje. El dissabte 20 serà el torn de les cantaores Ana Brenes i Laura Marchal acompanyades pel guitarrista Pedro Barragán, i acabarà el festival amb Alter Ego, una trobada a l’escenari de dues figures de la dansa actual de reconegut prestigi: Alfonso Losa i Patricia Guerrero.

Per últim, L’Estiu, al Pati! clourà l’edició d’enguany amb la Barcelona Junina, que trasllada a Barcelona el ritme, la cultura, els colors i sabors del Brasil, en el que vol ser una rèplica de la celebració del São João brasiler. Comptarà amb la presència de reconeguts artistes que captivaran amb els seus ritmes i la inconfusible melodia de la zambumba, el triangle i l’acordió, entre d’altres.

 

El programa complet de L’Estiu, al Pati! es pot consultar aquí

Les entrades del festival Desvarío es poden comprar aquí

Les entrades del Festival de Blues es poden comprar aquí





Paraules clau

Festival Desvarío/ Nou Barris/