Barcelona obre una convocatòria d’ajudes a entitats de lleure per a la inclusió de les famílies amb pocs recursos : Servei de Premsa

Barcelona obre una convocatòria d’ajudes a entitats de lleure per a la inclusió de les famílies amb pocs recursos

18/07/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La ciutat de Barcelona ha aprovat una nova línia d’ajuts per a les entitats de lliure educatiu de base voluntària, responsables de l’organització dels esplais i caus que tradicionalment se celebren en cap de setmana, en una convocatòria que busca afavorir la inclusió dels infants de les famílies amb menys recursos. Aquesta convocatòria corresponent a l’any 2024 tindrà un import total de 170.236 euros. El comissionat d’Infància, Adolescència, Joventut i LGTBI, Javier Rodríguez, l’aposta de la ciutat per la igualtat d’oportunitats i la importància de l’educació en valors en entorns no formals. “Els infants de la ciutat han de tenir l’oportunitat de participar en totes les activitats de la ciutat sense que es generi cap barrera per motius econòmics”, remarca.

La finalitat d’aquesta convocatòria és afavorir la participació dels infants i adolescents en les  activitats de lleure educatiu, de manera que la  situació econòmica de la família no comporti un impediment per l’accés d’aquests infants i joves a la pràctica d’activitats durant els caps de setmana i les vacances escolars.

Per a això, els projectes per subvencionar han de tenir com a finalitat potenciar l’accés a les activitats de lleure per als infants, especialment els que pertanyen a famílies en situació de vulnerabilitat, promoure l’associacionisme infantil i juvenil de base voluntària i potenciar el treball en xarxa donant suport a les associacions juvenils inscrites al Cens d’entitats juvenils de la Direcció General de Joventut.

També, els projectes inscrits han de millorar l’eficàcia i eficiència en la gestió i ús dels recursos destinats a les entitats de base voluntària especialitzades en el lleure, afavorir la cohesió i inclusió social a partir de l’accés universal al lleure, i fomentar valors socials i culturals.

 

Més d’un milió d’euros

Durant els anys 2020, 2021, 2022 i 2023 s’han subvencionat més de 25 projectes d’entitats d’educació en el lleure de base voluntària, per un import total de gairebé 970.000 euros, dels quals se n’han beneficiat més de 100 esplais i agrupaments de la ciutat. Ara s’hi han de sumar els més de 170.000 que s’hi destinaran el 2024, de manera que se superarà el llindar del milió d’euros.

Les entitats que ho desitgin poden presentar les seves sol·licituds per a optar a la subvenció des de l’endemà  de la publicació de la convocatòria i fins al 10 de setembre. Les subvencions concedides hauran de destinar-se a projectes que s’iniciïn i finalitzin en el període comprès entre l’1 de gener i 31 de desembre  de 2024.





Paraules clau

convocatòria d’ajudes a entitats de lleure/