Les obres de millora de l’L4 deixen sense servei el tram entre Selva de Mar i La Pau a partir de dissabte : Servei de Premsa

Les obres de millora de l’L4 deixen sense servei el tram entre Selva de Mar i La Pau a partir de dissabte

26/07/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El pròxim 27 de juliol comencen diverses obres de millora de l’L4 del metro que afectaran el tram entre Selva de Mar i La Pau fins al 22 d’agost (ambdós inclosos). Amb aquestes obres es millora l’accessibilitat de l’estació de La Pau i la infraestructura de la via. A més, s’instal·larà una agulla del tipus bretelle (conjunt de desviaments que fa possible enllaçar dues vies paral·leles per fer un canvi de sentit dels trens) de La Pau, que permetrà incrementar la capacitat del transport de l’L4 en un futur. Les obres són realitzades pel Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat (DGIM), amb una inversió d’1 milió d’euros per a l’accessibilitat a La Pau i 1,5 milions d’euros per a la instal·lació de la bretelle, finançades en part amb fons europeus.

La principal alternativa de mobilitat és la mateixa xarxa de metro amb la connexió de l’L2 a La Pau. Així i tot, TMB habilitarà un servei especial d’autobús amb parada a cada una de les estacions afectades pel tall, amb una capacitat equivalent i el mateix horari de metro. Es garantirà l’enllaç bus-metro a les darreres sortides del bus especial amb els últims trens en servei. La freqüència dels busos serà de 4 minuts aproximadament en hora punta, i comptarà amb fins a 9 autobusos articulats.

A més, la línia regular de bus de TMB, la V31 (Mar Bella – Trinitat Vella) circula molt a prop de les estacions afectades i també pot ser una bona alternativa. A banda, hi ha les línies del Trambesòs T4 (uneix Glòries amb Selva de Mar i El Maresme / Fòrum), T5 i T6 (uneix Glòries amb Besòs) i les línies de Tusgsal B20 i B25 (connecten Urquinaona amb Selva de Mar).

Aquesta obra se suma a les ja iniciades aquest estiu a les línies 2 i 5 del metro de Barcelona per disminuir el nombre d’incidències i millorar així la seva fiabilitat, per solucionar les vibracions que existeixen a diferents trams i per ampliar la capacitat d’algunes línies i l’accessibilitat d’algunes estacions. En total, el Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat (DGIM), i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han invertit més de 25 milions d’euros. Els treballs es realitzen entre finals de juny i principis de setembre per tal d’afectar el menor nombre possible de persones usuàries de les diferents línies. Algunes de les obres s’han avançat per evitar que coincideixin amb la celebració de la Copa Amèrica.

 

 

Campanya d’informació

El tall a l’L4 va acompanyat d’una campanya d’informació a la xarxa i compta amb un desplegament d’informadors a les estacions afectades i a les parades d’inici i final del servei de bus llançadora. El personal es troba des d’avui a la xarxa per atendre les consultes i repartir fulletons informatius específics amb les millors alternatives de transport.

Pel que fa als canals digitals, el planificador de viatge Vull Anar permet tenir la informació del tall de l’L4 a la plataforma i recomana les millors alternatives. Es fa difusió de la campanya informativa a través de la megafonia, les pantalles d’informació de metro i bus, el web corporatiu, la TMB App i les xarxes socials de TMB. També s’informa amb cartelleria i senyalització estàtica a les estacions afectades i als enllaços, i els punts on s’habilitaran els busos especials substitutoris.

 

 





Paraules clau

TMB L4/