TMB comprarà els primers vehicles elèctrics per al Bus de Barri i el Barcelona Bus Turístic : Servei de Premsa

TMB comprarà els primers vehicles elèctrics per al Bus de Barri i el Barcelona Bus Turístic

26/07/2024



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) segueix el seu procés de renovació de flota i ara s’adquiriran, per primer cop, vehicles elèctrics per al servei de Bus de Barri i del Barcelona Bus Turístic. Ja s’ha llençat la licitació per comprar 23 nous autobusos elèctrics de bateries, que a finals del 2025 substituiran altres vehicles que ara estan en circulació i que aniran arribant al final de la seva vida útil: 18 seran de doble pis i 5 minibusos.

La licitació estableix el subministrament en diferents entregues durant el 2025. Els 23 vehicles són 100% elèctrics i d’emissió zero: s’encarregaran 5 minibusos d’entre 6 i 7,2 metres de llargada i de càrrega nocturna; i 18 vehicles de doble pis, de fins a 13 metres de llargada i també de càrrega nocturna per al servei del Barcelona Bus Turístic. El pressupost base de la licitació ascendeix a 19.239.000 € (IVA inclòs) i és una adquisició de TMB que compta amb  finançament a través del contracte programa amb l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM).

La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha destacat que “la renovació constant de la flota de TMB per ser més sostenible arriba amb aquesta compra als serveis de Bus de Barri i el Barcelona Bus Turístic” anant més enllà dels vehicles de les línies regulars. L’objectiu ha dit Bonet és “seguir avançant per aconseguir una mobilitat sostenible en sentit ampli a tots els transports que depenen de TMB”. L’adquisició d’aquests nous busos permetrà reduir 1.285 tones d’emissions de CO₂ i 7 tones de NOx l’any.

Actualment, formen part de la flota de TMB 147 autobusos elèctrics, dels quals 49 són articulats amb càrrega d’oportunitat, la que es fa als extrems de la línia: 22 d’aquests vehicles donen servei a les persones usuàries de l’H16 i 16 a les de la V15, les dues línies 100% elèctriques que ja té TMB. Els 11 vehicles restants estan circulant ja a la línia H12, que serà totalment elèctrica a finals d’any. De fet, TMB incorporarà fins a finals d’any 49 autobusos elèctrics més, per tancar el 2024 amb 196 autobusos totalment elèctrics.

 

Nota de premsa en PDF





Paraules clau

tmb/