Desallotjada una ‘rave’ amb 192 persones a dins d’una nau industrial abandonada la rambla Prim : Servei de Premsa

Desallotjada una ‘rave’ amb 192 persones a dins d’una nau industrial abandonada la rambla Prim

30/07/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

La Guàrdia Urbana de Barcelona, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, ha intervingut aquest cap de setmana per desallotjar una nau abandonada on s’estava celebrant una festa “rave” que havia congregat 192 persones, a la rambla de Prim, al districte de Sant Martí.

L’actuació s’ha realitzat amb autorització judicial, després que es constatés l’ocupació de la nau i per reiterades queixes veïnals per molèsties de sorolls fins a altes hores de la matinada.

Els cossos policials han desplaçat 12 equips de la Guàrdia Urbana i set equips del Cos de Mossos d’Esquadra, que han intervingut des de primera hora de la matinada de diumenge fins al migdia per cessar l’activitat.

En total, s’han identificat 192 persones, de les quals 8 menors d’edat, que han estat lliurats als seus tutors o tutores legals. També es va haver de traslladar una persona a un centre hospitalari, per a la seva atenció mèdica.

En la intervenció s’han aixecat 4 actes, una per infraccions administratives i tres més per a la intervenció d’equips de música i altres objectes relacionats amb la festa il·legal. Una persona ha quedat investigada per un delicte contra la Salut Pública, i s’han aixecat sis actes més per tinença d’estupefaents entre els assistents a la festa il·legal.

L’edifici, una nau abandonada a la rambla de Prim 261-263, al districte de Sant Martí, acumula diverses queixes veïnals en els últims mesos, i havia comportat l’inici des dels serveis jurídics del districte de Sant Martí d’un expedient administratiu per sol·licitar al jutge la intervenció. En aquest districte, hi consten 51 queixes per sorolls a la zona només en aquest any 2024 per sorolls i persones en espais públics, i la Guàrdia Urbana havia realitzat a l’entorn 40 denúncies per consum d’estupefaents i 4 per tinència d’armes blanques. També al districte de Sant Andreu, limítrof a la zona, s’havien rebut 18 queixes de molèsties per la mateixa adreça.

El jutjat no ha autoritzat el desallotjament dels ocupants que utilitzen la nau industrial abandonada com a habitatge, procediment que segueix un altre recurs judicial emprès per l’Ajuntament de Barcelona.

Es dona la circumstància que a mitjans de juliol també es va procedir al desallotjament de la nau de davant, a Rambla prim núm. 300, ocupada des de feia prop de nou anys i on també es celebraven festes il·legals. Amb autorització judicial es va procedir al precinte i tancament de la nau.

 





Paraules clau

Guàrdia Urbana de Barcelona/