Servei de Premsa
16/01/2025
L’Ajuntament invertirà 2,17 milions d’euros en la millora del barri de la Prosperitat, a Nou Barris
04/08/2024
Temps estimat de lectura: 2 minuts
- El projecte reformarà 5.000 metres quadrats al voltant dels carrers del Molí i de Flor de Neu, així com els accessos a la residència de gent gran que hi ha a la zona i el patí de l’Institut Galileo Galilei
- Les obres tenen entre els seus objectius assegurar l’accessibilitat universal, potenciar els espais verds i reforçar la percepció d’aquest àmbit com un espai unitari
L’Ajuntament de Barcelona invertirà 2,17 milions d’euros mitjançant el Pla de Barris en la reforma i millora dels carrers del Molí i de Flor de Neu, al barri de la Prosperitat (Nou Barris). La inversió se centrarà en aquests dos carrers, així com en els accessos i espais públics al voltant de la residència de gent gran El Molí – Via Favència i del pati del CEIP Prosperitat – Institut Galilelo Galilei, un àmbit que engloba uns 5.000 metres quadrats en total.
Les obres començaran entre finals del 2024 i el primer trimestre del 2025, i l’Ajuntament calcula que es prolongaran durant nou mesos en el cas dels entorns del carrer del Molí entre l’Institut Galileo Galilei i el carrer de la Flor de Neu, i d’uns quatre mesos més pel que fa al tram del carrer del Molí que segueix fins a la Via Favència i als accessos de la residència.
El regidor del districte de Nou Barris, Xavier Marcé ha valorat positivament aquest tràmit. “Aquesta inversió se suma a la transformació que ja vam impulsar al consolidat Institut Escola el Molí. Millorarem un espai públic que donarà més vida als estudiants d’aquest institut escola, però també a la gent gran del centre de dia i de la residència, així com als veïns i veïnes de la zona nord de la Prosperitat”, ha expressat.
Els principals objectius de la reforma són reforçar la percepció de tot aquest àmbit com un espai unitari; ordenar de manera més clara els diferents espais de circulació, d’estada o d’aparcament; arranjar les zones segons les diferents intensitats d’ús creant espais més tranquils i més dinàmics; assegurar l’accessibilitat universal amb el disseny d’espais que siguin inclusius i segurs; introduir elements de mobiliari que facilitin aquest confort i socialització; així com potenciar els espais verds i la composició estructural de les espècies vegetals. El disseny de les zones verdes, per tant, passa per convertir-les en zones de confort per a les persones que facin més fàcil la regulació i la mitigació dels efectes de la calor i del soroll. Les obres permetran igualment la recuperació i obertura com a espai públic d’un solar buit, el qual comptarà amb diferents plataformes per tal d’ubicar i afavorir la multiplicitat d’usos i el salvament de desnivells d’una manera progressiva.
Paraules clauNou Barris/