TMB inicia proves amb drons de videovigilància a les seves instal·lacions : Servei de Premsa

TMB inicia proves amb drons de videovigilància a les seves instal·lacions

07/08/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha començat un projecte pilot amb drons de videovigilància a les seves instal·lacions amb diversos vols programats en els propers tres mesos. Per dur a terme els primers vols, s’ha escollit la Cotxera d’autobusos d’Horta per les seves especials característiques i ubicació. L’objectiu és oferir un suport addicional a la seguretat perimetral de la instal·lació i millorar la supervisió de la vigilància de la zona. El dron és un element amb clara finalitat dissuasiva davant de possibles amenaces com el llançament d’objectes que impacten sobre el pati de maniobres del centre o sobre la recentment inaugurada instal·lació de plaques fotovoltaiques.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins les millores establertes en l’adjudicació de la licitació del servei de seguretat i vigilància en els centres de treball de bus que va guanyar l’empresa Securitas Seguridad España SA fins al 2028. Per tant, no suposa cap despesa addicional sobre aquesta licitació i beneficia a les dues parts: TMB ofereix l’espai mentre reforça la seva seguretat i Securitas pot provar el sistema amb les millors condicions. De les conclusions que s’extreguin d’aquestes proves es valorarà la possibilitat d’ampliar el servei en pròximes licitacions de seguretat.

 

Múltiples funcionalitats

Els drons resulten molt eficaços per obtenir imatges a zones de difícil accés i ampliar la seguretat del perímetre de la instal·lació, afavorint tasques d’inspecció amb una gran agilitat i amb una alta definició sense vulnerar en cap cas la llei de privacitat.

A més, tenen un fort component dissuasiu i permeten la vigilància tèrmica de la planta de plaques fotovoltaiques, així com de possibles focus emissors que puguin desencadenar un incendi, autobusos, motors dels autobusos, zona de proveïment, etc…

En cas de detectar qualsevol amenaça, s’estableix el procediment establert de notificació i coordinació amb la resta de l’equip de vigilants de la instal·lació i, en cas necessari, d’intervenció d’altres organismes.

 

Característiques tècniques

El servei es realitza amb un dron de control remot, la nau és del tipus DJI M30T i compta amb càmeres de zoom x200 híbrides i tèrmiques d’alta resolució. Aquest dron té una capacitat de resistència al vent de més de 14m/s de velocitat i una autonomia de vol de 40 minuts.

Amb una estabilització de 6 eixos i equipada amb un altaveu de llarga distància i un focus de 5000 lúmens amb un abast efectiu de 200 metres, disposa d’equip de navegació amb sistema redundant GPS i sistema anticol·lisió 360.

La unitat mòbil que s’està ara provant a la cotxera d’Horta està operada per pilots de drons certificats de l’empresa Securitas. El servei està especialment dissenyat per permetre ser utilitzats en llocs residencials, mitjançant equips de baixa emissió acústica.

 

Enllaç de descàrrega vídeo: https://we.tl/t-NMFlNUpzRT





Paraules clau

drons/ tmb/ videovigilància/