[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] L’Ajuntament i Pensium renoven el programa de finançament del cost residencial per a les persones grans amb el lloguer de l’habitatge : Servei de Premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] L’Ajuntament i Pensium renoven el programa de finançament del cost residencial per a les persones grans amb el lloguer de l’habitatge

11/08/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

L’Ajuntament de Barcelona i l’agència de serveis d’atenció a la tercera edat, Pensium, han signat aquest mes d’agost el conveni de renovació per mantenir la seva col·laboració amb l’objectiu de seguir informant des dels serveis municipals de les funcions del programa Pensium per a persones grans i, alhora, incloure habitatges d’aquest projecte a la Borsa d’Habitatge de Lloguer municipal. La tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, i el president de Pensium, David Igual, han oficialitzat l’acord on també hi ha estat present el comissionat d’Habitatge, Joan Ramon Riera.

 

 

 

El programa Pensium és un sistema de finançament que permet pagar l’assistència de les persones grans amb dependència quan necessiten anar a una residència o a casa d’un familiar a través del lloguer del seu habitatge habitual. El programa facilita recursos econòmics de manera que es completin els ingressos de la pensió pública fins a cobrir els costos d’una plaça residencial. Les persones beneficiàries han de disposar d’un habitatge en propietat que cedeixen temporalment a Pensium, qui el comercialitza en forma de lloguer. Aquest gestiona el lloguer de l’habitatge i anticipa a la família els recursos que necessiti amb un màxim de 10 anys. Pensium manté el pis en lloguer fins a cancel·lar l’import que ha anat anticipant; d’aquesta manera la família i els hereus sempre mantenen la propietat de l’habitatge.

El conveni acorda la inclusió d’habitatges d’aquest programa a la Borsa d’Habitatge de Lloguer municipal,  fet que permet a l’Ajuntament incrementar l’oferta d’habitatge assequible a la ciutat. Alhora, l’Ajuntament es compromet a informar del programa Pensium a les persones usuàries de serveis socials que encaixin en el perfil requerit i als seus familiars. També garanteix l’atenció i assessorament dels usuaris i habitatges que provinguin del programa.

El comissionat d’Habitatge, Joan Ramon Riera, ha volgut destacar el paper del consistori en aquest acord: “contribuirem amb els ajuts a la rehabilitació en el habitatges que entrin a la  Borsa d’Habitatge de Lloguer municipal.” “Aquest conveni permet que la ciutat hi guanyi habitatge, garantint el patrimoni, quedant protegit i rehabilitat i, a més, garantim que la persona gran propietària pot finançar el cost residencial que sigui necessari.” ha afegit el comissionat.

Per la seva banda, per al president de Pensium, David Igual, “la renovació del conveni reforça el nostre compromís en l’ajuda a les persones grans a poder tenir accés als recursos necessaris per a fer front a les despeses relatives a la dependència”.

Els habitatges cedits per part de Pensium al consistori podran optar a la convocatòria de subvencions per rehabilitacions d’habitatges destinats a ús social. D’aquesta manera, totes dues parts es veuen beneficiades: per una part, s’incrementa l’oferta de la Borsa d’Habitatge de Lloguer municipal i, per l’altre, el programa arriba a més persones grans i els habitatges poden optar a ajuts per a rehabilitació.  Es tracta, doncs, d’una col·laboració público-privada en l’àmbit de l’habitatge i les persones grans que permetrà activar l’habitatge durant el temps que la persona propietària requereixi d’un recurs residencial i sense perdre la propietat.

Aquest acord dona resposta al compromís municipal per consolidar i ampliar els mecanismes de cooperació públicoprivada per afavorir la situació econòmica i l’envelliment digne de les persones grans de la ciutat.

 

Material audiovisual

Declaració en vídeo del comissionat d’Habitatge, Joan Ramon Riera

Declaració en àudio del comissionat d’Habitatge, Joan Ramon Riera

Imatges





Paraules clau

habitatge/ Pensium/