Els Bombers de Barcelona demanen mantenir la màxima precaució a les zones forestals per evitar incendis : Servei de Premsa

Els Bombers de Barcelona demanen mantenir la màxima precaució a les zones forestals per evitar incendis

12/08/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El Servei de Protecció Civil, Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament (SPCPEIS) continuen amb les tasques de prevenció d’incendis forestals. Aquestes tasques es van iniciar a mitjans d’abril amb l’activació de precampanya i van augmentar a finals de maig amb la posada e marxa de la campanya amb la posada del marxa el Parc de Vallvidrera per tal d’obtenir un ràpid accés a la zona forestal actuant amb menys temps de resposta en cas d’incendi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La campanya forestal d’estiu està activa fins a mitjans de setembre. Durant aquest període el Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) adapta i reforça els seus dispositius per fer front als mesos d’estiu i donar una resposta ràpida i eficaç davant els possibles incendis forestals que es puguin produir en aquest àmbit en els mesos de més calor a la ciutat.

Els equips estan desplegats especialment per la superfície del Parc de Collserola que pertany a la ciutat i que està repartida entre els districtes de Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó, Nou Barris i Gràcia establint zones de cobertura bàsica a la serra amb recorreguts diaris per l’entorn forestal,

En aquestes àrees d’actuació, Bombers de Barcelona engega un dispositiu permanent on s’estableixen:

Durant tot l’any s’han realitzat sessions informatives de prevenció d’incendis forestals als diferents districtes de la ciutat, sobretot en aquells territoris considerats de muntanya. Es tracta d’una sèrie de xerrades on es donen recomanacions pràctiques sobre com prevenir els incendis forestals i com cuidar els entorns de casa nostra i consells sobre què cal fer en cas que es produeixi un incendi a prop de casa.

Els Bombers de Barcelona disposen de vehicles d’intervenció ràpida que treballen a l’entorn de Collserola per prevenir incendis i actuar de forma més immediata en cas que sigui necessari. Aquests vehicles tot terreny estan capacitats per carregar aigua per fer una intervenció puntual immediata, en paral·lel que s’activin els vehicles de més alta capacitat, si és necessari. La seva dimensió ­-més petita que els camions de Bombers- permet fer actuacions amb més agilitat i lleugeresa. Durant el dia, fan tasques diàries de revisió de l’estat del bosc i d’altres actuacions de prevenció.

A finals de l’any passat es va adquirir l’ambulància 4×4, inèdita en àmbit metropolità i que té capacitat per circular en entorns rurals i forestals gràcies a la tracció a les quatre rodes i s’ha adquirit un suport de llitera especialment dissenyat per a la circulació per corriols.

El (SPCPEIS) també disposa de vehicles aeris no tripulats (drons) que faciliten les tasques realitzades, tant en la part operativa com en la part formativa, augmentant la seguretat dels intervinents i millorant el servei prestat a la ciutadania.

 





Paraules clau

Bombers de Barcelona/