Acreditats 11.000 vehicles de residents i treballadors de la Barceloneta per garantir-ne la mobilitat durant la Copa Amèrica : Servei de Premsa

Acreditats 11.000 vehicles de residents i treballadors de la Barceloneta per garantir-ne la mobilitat durant la Copa Amèrica

16/08/2024



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’Ajuntament ha establert un dispositiu per distribuir acreditacions de circulació i/o estacionament a les persones titulars de vehicles del veïnat de la Barceloneta i persones treballadores de l’àmbit del Port per garantir-ne la mobilitat durant els dies que se celebri la 37a Copa Amèrica de Vela a la ciutat, del 22 d’agost a finals d’octubre.

Les acreditacions serviran per tots els dies i especialment els dies de competició on hi pugui haver una important afluència de persones i s’hagi de restringir l’accés de vehicles, que només podran accedir a la zona amb vehicle privat les persones que tinguin reserva d’estacionament a l’entorn o disposin de l’acreditació pertinent.

El transport públic, el servei de taxi, les motocicletes, les bicicletes, vehicles de mobilitat personal i vehicles de serveis podran accedir a qualsevol punt de la zona. I, en el cas del veïnat, les persones que visquin o treballin a la Barceloneta, així com els serveis de l’entorn i del Port també tenen el pas garantit. També la distribució urbana de mercaderies (DUM) es podrà dur a terme sense cap restricció circulatòria.

 

Per garantir la mobilitat de residents i persones que hi treballin a la Barceloneta

Des de l’oficina d’acreditacions coordinada des del Districte de Ciutat Vella, des de l’empresa municipal B:SM i des del mateix Port de Barcelona s’han tramès ja 10.998 acreditacions a persones que viuen o treballen a la Barceloneta o disposen d’una plaça d’aparcament al barri en àrea verda o aparcament públic o privat.

Les acreditacions poden ser de dos tipus, per a circulació i estacionament o només per circular i desencotxar per la zona.

Per una banda, les acreditacions de circulació i aparcament són acreditacions per a persones que tinguin un vehicle amb plaça d’aparcament garantida a la zona:

D’altra banda es poden tramitar també acreditacions de circulació i desencotxament, que són les acreditacions per a persones que visquin o treballin a la Barceloneta, però no disposin de plaça d’aparcament de resident o en un aparcament subterrani. Aquestes persones tindran una acreditació que els permetrà accedir a la zona en cas que es restringeixi la mobilitat a certs carrers, però hauran de deixar el passatge i tornar a sortir. Serà una acreditació personal amb una informació numèrica.

 

11.000 acreditacions fins ara

Del total d’acreditacions emeses fins a la data, 2.337 han estat tramitades des de l’oficina d’acreditacions ubicada al Centre Cívic Barceloneta (c. Conreria, 1) i que romandrà oberta fins al 31 d’octubre en horari de dilluns a divendres, de 12h a 14h i de 17h a 19h. 1.890 ho són per accés de vehicle amb plaça d’aparcament i 447 per accés de vehicle i desencotxament,

A més, 6.554 han estat enviades per carta als abonats dels aparcaments regulats de B:SM i aparcaments soterrats i també als ciutadans que tenen condició de residents de la zona 9 per a fer ús de l’estacionament a la via pública (AREA). També se sumen les de l’Autoritat Portuària de Barcelona (APB), que ha emès 2.107 acreditacions, de les quals només 70 són puntuals per accés d’un sol dia.

En total són 10.998 acreditacions fins a l’actualitat, xifra que pot créixer en els propers dies i durant tot l’esdeveniment.





Paraules clau

Copa Amèrica de Vela/